VšZP víťazom súťaže Cena ITAPA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: ilustračné, SITA/Marián Peiger

Potvrdzuje to aj 1. miesto VšZP v tohtoročnej súťaži Cena ITAPA v kategórii Nové služby pre občana. Súťaž bola súčasťou prestížneho medzinárodného kongresu ITAPA 2016, zameraného na podporu a propagáciu najnovších eGovernment trendov a riešení v oblasti digitalizácie spoločnosti nielen zo Slovenska, ale aj z celého sveta. Ocenenie získala VšZP za projekt „Online prepojenie s registrami Informačného systému verejnej správy – časť Register fyzických osôb“. Realizácia tohto projektu s využitím informačných a komunikačných technológií znamená novú kvalitu služieb pre klientov i zamestnancov VšZP.

Zámerom víťazného projektu bolo vytvoriť on-line prepojenie VšZP na Register fyzických osôb (RFO) Ministerstva vnútra SR, s cieľom poskytovať zdravotnej poisťovni automaticky údaje o fyzických osobách evidovaných v RFO, ako aj ich zmeny v zmysle zásady „jedenkrát a dosť.“ To znamená, že v budúcnosti už

klienti VšZP nebudú musieť oznamovať zmenu svojich údajov. Stačí, keď ju oznámia na niektorom z pracovísk verejnej správy, napr. na matrike a vďaka RFO už poisťovňa zmenu dostane automaticky. Výhody tohto online prepojenia bude možné naplno využívať po schválení novely zákona, ktorý upravuje oznamovacie povinnosti klientov voči zdravotnej poisťovni.

Ocenenie prevzal na slávnostnom Galavečere ITAPA generálny riaditeľ VšZP Miroslav Kočan. „Zložili sme ďalšiu skúšku našej pripravenosti úspešne realizovať víziu modernizácie a digitalizácie verejnej správy na Slovensku. Je to cesta, ktorá prináša vyššiu kvalitu a efektívnosť, preto je s ňou spojená aj budúcnosť a rozvoj systému zdravotného poistenia na Slovensku“ – hovorí na margo úspechu VšZP.

.

O najvyššom umiestnení VšZP v tohtoročnej súťaži Cena ITAPA rozhodla komisia zložená z odborníkov venujúcich sa oblasti IT, zástupcov akademickej obce predstaviteľov eGov na Slovensku, ako aj zástupcov médií zameraných na informačné technológie a najnovšie trendy v tejto oblasti.

VšZP bola úspešná aj na minuloročnej ITAPA , jej projekt ePobočka získal druhé miesto v kategórii Zlepšovanie procesov.

16.11. 2016

Informovala: Petra Balážová, hovorkyňa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Miroslav Kočan
Firmy a inštitúcie Medzinárodný kongres ITAPAVšZP Všeobecná zdravotná poisťovňa