Od 1. decembra má Albrecht nového šéfkuchára

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Od 1. decembra má bratislavský Hotel Albrecht nového šéfkuchára. Mediálne známeho Jaroslava Žídeka vystrieda jeho žiak Daniel Marek.

„Vo svojej kariére som si prešiel takmer všetkými pozíciami až som skončil ako pravá ruka u Jardu Žídeka. Okrem neho sú mojimi vzromi Daniel Humm z Eleven Madison Parku alebo Sven Elverfeld zo námej reštaurácie AQUA. Existujúci koncept reštaurácie chcem zdokonalovať, rád by som vsadil na čerstvosť a slovenský pôvod potravín,“ hovorí nový šéfkuchár Albrechtu.

Inšpirácie podľa svojich slov čerpá z kvalitnej gastronomickej literatúry a pozorne sleduje aj najnovšie trendy. Svoj talent rozvíja nielen účasťou na kulinárskych seminároch, ale je hosťom aj pravidelných relácii komerčných televízií o varení. Slovenský zákazník si podľa neho potrpí nielen na kvalitu jedla, jeho dizajn, ale má rád aj sezónne špeciality. K nim radí zeleninu, huby, ryby. „Hradný vrch je pre hostí magickým lákadlom. Okrem toho chcem pokračovať v osvedčených tabuliach, kde klasickou kriedou popisujeme aktuálne menu. Na základe rozhovorov a spätných reakcií od zákazníkov chceme následne menu dotvárať a modifikovať. Momentálne ma čaká náročná predvianočná sezóna,“ dodáva Daniel Marek.

Informoval o tom konateľ hotela Albrecht Martin Pošvanc.

Bratislava, 1.12. 2016

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia