SPOLOČNOSŤ EMERSON NETWORK POWER SA MENÍ NA VERTIV

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
VERTIV

Bratislava – (5. december 2016) – Samostatná spoločnosť Vertiv, doteraz známa pod názvom Emerson Network Power, informovala o vymenovaní Roba Johnsona za výkonného riaditeľa a oficiálne odštartovala re-brandingové aktivity.

Vertiv je celosvetový poskytovateľ kľúčových infraštruktúrnych technológií pre životne dôležité aplikácie v dátových centrách, komunikačných sieťach a komerčných a priemyselných prostrediach. Spoločnosť, ktorá sídli v meste Columbus v štáte Ohio (USA), má viac než 20 000 zamestnancov vo viac než 25 výrobných a montážnych závodoch na celom svete.

Spoločnosť Platinum Equity získala firmu od spoločnosti Emerson v transakcii, ktorej hodnota presiahla 4 mld. USD. Spoločnosť Emerson si v spoločnosti ponechala minoritný podiel.

Rob Johnson, ktorý naposledy pôsobil ako prevádzkový partner v spoločnosti Kleiner Perkins Caufield & Byers, strávil 10 rokov v spoločnosti American Power Conversion (APC), poprednej spoločnosti v oblasti infraštruktúry dátových centier. Bol prezidentom a výkonným riaditeľom spoločnosti APC v čase jej predaja spoločnosti Schneider Electric za 6,1 mld. USD v roku 2007. Počas svojho pôsobenia v spoločnosti APC bol aj generálnym manažérom firemnej skupiny Availability Enhancement Group.

Bryan Kelln, partner a prezident prevádzok v portfóliu v spoločnosti Platinum Equity, povedal, že Rob Johnson sa vďaka svojim riadiacim schopnostiam a technickým poznatkom ideálne hodí na pozíciu lídra spoločnosti Vertiv.

Rob Johnson disponuje jedinečnou kombináciou poznatkov z odvetvia, manažérskych zručností a podnikateľského ducha,“ povedal Bryan Kelln. „Ide o príležitosť na transformáciu spoločnosti a myslíme si, že Rob Johnson je ten správny líder, ktorý zabezpečí rast podniku v čase vytvárania kultúry zameranej na rýchlosť, inováciu a služby zákazníkom.“

Rob Johnson okrem svojej kariéry v spoločnosti APC pôsobil aj v riadiacich funkciách v spoločnosti Consolidated Container Corporation, ktorá je dodávateľom riešení v oblasti pevných plastových obalov.

V roku 1989 založil spoločnosť Systems Enhancement Corporation (SEC), ktorá prinášala inovačné softvérové a hardvérové riešenia pre oblasť záložných zdrojov napájania (UPS). V roku 1997 spoločnosť predal spoločnosti APC.

„Rob Johnson má dôkladné poznatky o technológii, najmä v prostrediach dátových centier, a vie, čo zákazníci potrebujú,“ dodal Bryan Kelln. „Vie, čo znamená inšpirovať zamestnancov z pozície výkonného riaditeľa a viesť ziskovú globálnu spoločnosť. Je tiež inovátor, ktorý verí vízií samostatnej spoločnosti Vertiv.“

Rob Johnson povedal, že prechod k novému vlastníkovi je pre spoločnosť jedinečnou príležitosťou.

„Ide o nový začiatok pre spoločnosť, na strane ktorej stojí mnoho výhod. Teším sa na spoluprácu s mojimi novými kolegami v spoločnosti Vertiv v čase, keď otvoríme túto kapitolu transformácie,“ povedal Rob Johnson. „Ako samostatná spoločnosť bude Vertiv slobodne tvoriť firemnú stratégiu a prijímať investičné rozhodnutia, bude sa pohybovať rýchlejšie ako start-up a zameriavať na inovačné riešenia pre našich zákazníkov vrátane tých v rozrastajúcich sa oblastiach cloud computingu a mobilných a IoT sieťach.“

Spoločnosť Vertiv bude stavať na širokom portfóliu produktov a služieb v ponuke pre energetické, termálne a IT riadenie, ktoré predtým ponúkala ako spoločnosť Emerson Network Power, vrátane svojich vlajkových lodí v odvetí, ktorými sú značky ASCO®, Chloride®, Liebert®, NetSure™ a Trellis™.

Partner spoločnosti Platinum Equity Jacob Kotzubei povedal, že spoločnosť Vertiv bude profitovať z fúzie a akvizície spoločnosti Platinum Equity, jej prevádzkových zdrojov a silného vzťahu so spoločnosťou Emerson v krátkodobom i dlhodobom horizonte.

„Budeme na každom kroku podporovať rast spoločnosti Vertiv a inováciu produktov, a to organicky, ako aj prostredníctvom potenciálnych doplnkových akvizícií,“ povedal Jacob Kotzubei. „Toto je naše druhé partnerstvo so spoločnosťou Emerson a už sme spolu zažili veľký úspech. Tešíme sa na bezproblémový prechod a na budúcnosť spoločnosti Vertiv i zákazníkov, ktorým poskytuje svoje služby.“

V novembri 2013 získala spoločnosť Platinum Equity väčšinový podiel v divízii spoločnosti Emerson venovanej oblasti zabudovaných počítačových a energických systémov, ktorá sa neskôr zmenila na spoločnosť Artesyn Embedded Technologies. 

Re-branding spoločnosti podporí aj nová webstránka www.VertivCo.com a od januára 2017 reklamná kampaň s názvom „Your Mission is Critical“. Kampaň bude prebiehať v hlavných printových a online médiách zameraných na biznis a technológie, ako sú The New York Times, The Wall Street Journal, Forbes, Fast Company, Wired, TechCrunch a IDG Tech Network.

Spoločnosť Vertiv odpovedá na vznikajúce potreby svojich firemných zákazníkov v oblasti digitálnej infraštruktúry vrátane riešení pre mobilný, cloudový a edge computing, ako aj v umiestňovaní dátových centier, skladovaní energie a udržateľnosti. Spoločnosť má predajných a servisných pracovníkov prakticky v každom veľkom štáte, ktorým pomáha 255 servisných centier po celom svete, s viac než 3 000 servisnými technikmi v teréne a viac ako 400 pracovníkmi v oblasti technickej podpory.

O spoločnosti Vertiv

Spoločnosť Vertiv navrhuje, vytvára a poskytuje servis pre kritickú infraštruktúru, ktorá umožňuje prevádzku životne dôležitých aplikácií pre dátové centrá, komunikačné siete a komerčné a priemyselné zariadenia. Spoločnosť Vertiv, predtým spoločnosť Emerson Network Power, podporuje súčasné narastajúce mobilné trhy a trhy v oblasti cloud computingu prostredníctvom portfólia riešení pre energetické, tepelné a infraštruktúrne riadenie, ako sú značky ASCO®, Chloride®, Liebert®, NetSure™ a Trellis™. Vo fiškálnom roku 2016 dosiahli tržby výšku 4,4 mld. USD. Viac informácií nájdete na VertivCo.com.

O spoločnosti Platinum Equity

Spoločnosť Platinum Equity, ktorú založil Tom Gores v roku 1995, je globálna investičná spoločnosť s portfóliom približne 30 prevádzkových spoločností, ktoré poskytujú služby zákazníkom na celom svete. Spoločnosť Platinum Equity sa špecializuje na fúzie a prevádzky – ide o stratégiu chránenú ochrannou známkou, ktorú spoločnosť nazýva M&A&O® – získava a prevádzkuje spoločnosti v širokom spektre obchodných trhov vrátane výroby, distribúcie, dopravy a logistiky, prenájmu vybavenia, spracovania kovov, technológií, telekomunikácií a iných odvetví. Za posledných 20 rokov zrealizovala viac než 185 akvizícií.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia