5 situácií, ktoré zaručene pozná každý rodič

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
5 situácií, ktoré zaručene pozná každý rodič

1. Jedlo nie je iba na jedenie  

Ak ste si mysleli, že hlad je najlepší učiteľ, zabudli ste si overiť, od akého veku je toto porekadlo pravdivé. V istom veku je totiž hlad emócia, ktorá nesúvisí s ostatným svetom. Ako inak by ste si vysvetlili, že dieťa dokáže behom troch sekúnd rozhádzať cestoviny v paradajkovej omáčke po celej kuchyni a následne sa rozplakať od hladu? Jasné, raz to mohla byť náhoda. Ale tretíkrát po sebe? To asi ťažko. Ak ste sa pristihli, ako bez zamyslenia zbierate porciu z podlahy naspäť do taniera a popri tom „gúglite“, či je jednoduchšie sa snažiť paradajku z vašich najobľúbenejších teplákov vyčistiť, alebo s pomocou červenej farby na textil vytvoriť teplákové rajčinové umelecké dielo, ste rodičom dieťaťa, ktoré je zaručene aktívnym členom sprisahania.

2. S krémom v ručičke je svet hneď krajší

„Rodičia často používajú krém. Krémujú seba, svoje tváre, ruky. A aj mňa. Na tom kréme musí niečo byť. Je v peknej škatuľke. A pekne vonia. Hmm.“ Takto nejako asi vyzerajú myšlienkové pochody vášho miláčika pred tým, ako dostane „veľa dobrých nápadov“. Nakrémovať predsa treba aj autíčka či bábiky. Skrinke by sa to možno tiež páčilo? A samozrejme netreba zabudnúť na seba – začneme vláskami, pokračujeme tváričkou. Po ceste ochutnáme, ale nie je to „nič moc“. Na rad prichádza pyžamo. Hm, ale nie je to pekné len tak troška. Treba poriadnu vrstvu, aby to bolo rovnomerné. Veď mamička a ocko budú isto šťastní, že som nakrémoval všetko, čo bolo na dosah.

3. Veď aj Angelina Jolie mala pokreslené svadobné šaty!

Čo na tom, že sa už rozviedla? Každý predsa vie, že nič nie je pekné, kým to nie je pokreslené! Pokresliť treba všetko. Steny. Posteľ. Televízor. Tam to ide trocha ťažšie, stačí len nájsť správny spôsob. Super to ide v kúpeľni na bielych kachličkách. Fajn sú aj koberce, ale tie sa oplatia hlavne s hrubými fixkami. Najlepšie je to ale na bielych tričkách a ideálna je posteľná bielizeň, najmä posteľná plachta. Je napnutá ako maliarske plátno. Stačí 15 minút, viac netreba.

4. Zubná pasta je lepšia ako temperové farby

Modré, červené, ružové sú tiež fajn. Sú mäkké a príjemne sa na nich sedí. Ideálny čas na túto aktivitu je cez víkend, vtedy sú totiž uteráky ešte čisté a voňajú od aviváže. Plus treba začať vtedy, keď obed z kuchyne už intenzívne rozvoniava. Vtedy je jeden z rodičov určite zaneprázdnený prípravou voňajúcich pochúťok a ten druhý si pravdepodobne vychutnáva vzácne chvíle oddychu. Takže sa nikto nebude zháňať po nezvestnom umelcovi, ktorý práve pocítil potrebu sebarealizácie. Pasta je super. Má výbornú konzistenciu a dokonca aj chutí. Na uteráku sa s ňou dajú robiť cestičky pre autá a keď sa zatlačia prstíkom, dobre držia. Je to ohromná zábava. Och, moment, čo to tu trčí z koša na bielizeň? To budú určite maminkine obľúbené šaty, v ktorých je taká pekná. Určite ju poteší, keď jej ich prizdobím, bude ešte krajšia. Biela sa na modrej výborne vyníma.

5. Záchvat plaču? Nech to vidí čo najviac ľudí

Poznáte to. Zasa ste si zle vyrátali návrat z mesta a v MHD sa s vami vezie polovica mesta. Dieťa je najedené, prebalené a primerane unavené, aby si cestou v hrkajúcom autobuse zdriemlo. Čo by sa za normálnych okolností aj stalo. Ak by sa s vami viezlo vo vozidle len pár ľudí, drobec by spal do 10 sekúnd. Teraz je však plný. To treba využiť! Hlboký nádych… a ide sa na to! Zvuková vlna vás takmer prepasíruje cez zatvorené dvere. Navyše, už ľutujete, že ste drobca odmenili čokoládovým keksíkom. Predčasne. Kvôli pretlaku emócií totiž neskončil v brušku, ale z väčšej časti na bunde, nohaviciach, či kočíku.

Sú vám tieto situácie povedomé? Navštívte stránku http://detikujupikle.persil.sk/, kde nájdete všetky dôkazy, podobné skúsenosti a úsmevné situácie o tomto premyslenom sprisahaní. Zároveň si prečítate cenné rady, ako najrýchlejšie odstrániť následky vyčíňania malých sprisahancov bez toho, aby ste si vyššie spomínanými situáciami nechali pokaziť deň.

5 situácií, ktoré zaručene pozná každý rodič
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Angelina Jolie