IBM prináša kyberbezpečnostný program Watson

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
IBM/logo
Foto: IBM

Podľa prieskumu IBM bezpečnostné tímy dôkladne analyzujú v priemere viac ako 200 tisíc bezpečnostných udalostí denne, čo vedie k viac ako 20 tisícom premárnených hodín ročne, ktoré sú vynaložené na riešenie falošných poplachov [1]. Zavedenie kognitívnych technológií do bezpečnostných centier sa ukazuje ako potrebné a zásadné preto, aby bolo možné udržať krok s bezpečnostnými udalosťami, ktorých počet sa má v nasledujúcich piatich rokoch zdvojnásobiť [2].

Watson for Cyber Security bude integrovaný do novej platformy kognitívnych bezpečnostných centier spoločnosti IBM, kde sa moderné kognitívne technológie spoja s bezpečnostnými operáciami. Jadrom tejto platformy je nástroj – IBM QRadar Advisor with Watson, nová aplikácia, ktorá je dostupná na platforme IBM Security App Exchange, a ktorá ako prvá využíva kyberbezpečnostné údaje programu Watson. Túto novú aplikáciu už využívajú napríklad spoločnosť Avnet, univerzita v New Brunswick, Sogeti, Sopra Steria a 40 ďalších zákazníkov po celom svete s cieľom zvýšiť objem vyšetrovaných bezpečnostných udalostí vedených ich bezpečnostnými analytikmi.

Kvôli dramatickému nárastu bezpečnostných incidentov spoločnosť IBM tiež investovala do výskumu zameraného na zavedenie kognitívnych nástrojov do celosvetovej siete ovládacieho centra IBM X-Force. Súčasťou výskumu je aj chatbot riadený programom Watson, ktorý sa v súčasnosti používa na komunikáciu so zákazníkmi IBM Managed Security Services. IBM tiež predstavila nový výskumný projekt s krycím názvom Havyn. Ide o svojho druhu ojedinelého bezpečnostného pomocníka ovládaného hlasom, ktorý využíva konverzačné technológie programu Watson a reaguje na verbálne príkazy a prirodzený jazyk bezpečnostných analytikov.

Kognitívne bezpečnostné centrá IBM

Platforma kognitívnych bezpečnostných centier IBM vkladá kognitívne technológie do rúk bezpečnostných analytikov s cieľom doplniť chýbajúce informácie a zvýšiť rýchlosť a presnosť ich reakcií. Nástroj IBM QRadar Advisor a aplikácie programu Watson poskytujú bezpečnostným analytikom kognitívne schopnosti, ktoré im pomáhajú pri vyšetrovaní a náprave škôd prostredníctvom bezpečnostnej informačnej platformy IBM QRadar. Toto riešenie je dobre využiteľné pri vyšetrovaní možných hrozieb. Program Watson totiž dokáže spracovať prirodzený jazyk na blogoch, webových stránkach, vo výskumných štúdiách a ďalších zdrojoch týkajúcich sa kyberbezpečnosti. Tie potom skombinuje s údajmi týkajúcimi sa informácií o hrozbách a bezpečnostných incidentoch z nástroja QRadar.

O divízii IBM Security

IBM Security ponúka jedno z najpokročilejších a najucelenejších portfólií bezpečnostných produktov a služieb pre firmy. Vďaka podpore renomovanej výskumej platformy IBM X-Force umožňujú firmám tieto produkty a služby účinne riadiť riziká a brániť sa nastupujúcim hrozbám. Ide o jednu z najväčších svetových spoločností zaoberajúcich sa výskumom, vývojom a dodávaním bezpečnostných riešení. IBM Security denne monitoruje 35 miliárd bezpečnostných udalostí vo viac ako 130 krajinách sveta a vlastní viac ako 3 000 bezpečnostných patentov.

.

O IBM

Spoločnosť IBM je jednou z najväčších IT spoločností na svete a pod názvom International Business Machines poskytuje svojim klientom vo vyše 170 krajinách sveta široké portfólio inovatívnych produktov a služieb v oblasti informačných technológií. Na Slovensku spoločnosť IBM aktívne pôsobí od roku 1990. Samostatná pobočka IBM Slovensko s.r.o. bola založená 7. decembra 1992. Hlavné sídlo IBM Slovensko sa nachádza v Bratislave s pobočkami v Banskej Bystrici a Košiciach.

Organizačnou zložkou IBM Slovensko je aj Klientské inovačné centrum, ktoré sa zameriava na poskytovanie IT služieb a podporné činnosti pri realizácii IT projektov. Je zároveň súčasťou globálnej siete klientských inovačných centier IBM. Spoločnosť IBM Slovensko dodáva svojim zákazníkom integrované, flexibilné a efektívne riešenia, ktoré ponúka prostredníctvom širokej siete predajcov, ako aj obchodných partnerov.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie IBM