Fica ovplyvňujú finanční žraloci, myslia si dve tretiny ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Fico, Cola, Smer, Gorila
Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 4. októbra (WEBNOVINY) – Dve tretiny občanov si myslia, že finančné skupiny majú vplyv na rozhodovanie vlády Roberta Fica.

Vyplýva to z prieskumu agentúry Polis Slovakia, ktorý pre agentúru SITA telefonicky vykonala v dňoch 27. septembra až 3. októbra na vzorke 1223 respondentov.

Finančné skupiny majú podľa 70,1 percenta respondentov vplyv na rozhodovanie Ficovej vlády, z toho 43 percent oslovených si myslí, že rozhodne áno a 27,1 percenta skôr áno ako nie.

Pre 10,1 percenta opýtaných finančné skupiny vplyv na rozhodovanie Ficovej vlády nemajú, z toho podľa 2,5 percenta respondentov rozhodne nie a 7,6 percenta skôr nie ako áno. Odpovedať nevedelo 19,8 percenta oslovených.

Spor medzi vládnym Smerom-SD a opozíciou, ktorý sa týkal návrhu na vyslovenie nedôvery vláde SR pre majetkové zmeny v Slovenskom plynárenskom priemysle, zaznamenalo podľa prieskumu 80,8 percenta opýtaných, 19,2 percenta si ho nevšimlo.

Pre 44,6 percenta tých, ktorí spor zaznamenali, bola kauza dostatočným dôvodom na to, aby bola vláde vyslovená nedôvera. Z toho pre 23,7 percenta oslovených rozhodne áno a pre 20,9 percenta skôr áno ako nie. Podľa 40,4 percenta respondentov kauza s SPP nepredstavovala dôvod na vyslovenie nedôvery kabinetu, z toho pre 17,1 percenta rozhodne nie a pre 23,3 percenta skôr nie ako áno. Nevedelo odpoveď 15 percent opýtaných.

Postup premiéra, ktorý sa počas rokovania parlamentu o vyslovení nedôvery jeho vláde rozhodol spolu s ministrami opustiť rokovaciu sálu parlamentu, neschvaľuje 52,9 percenta oslovených, z toho 37,6 percenta rozhodne nie a 15,3 percenta skôr nie ako áno. Odchod Fica a vlády zo sály schvaľuje 28,5 percenta respondentov, z toho 15,8 percenta rozhodne áno a 12,7 percenta skôr áno ako nie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Robert Fico