Muž chcel oklamať daniarov, sfalšoval podpis Józsefa Nagya

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Minister životného prostredia József Nagy pokrstil gibona zlatolíceho menom Kim počas otvorenia letnej turistickej sezóny v ZOO Bojnice. Foto: SITA/Tomáš Somr

BRATISLAVA 30. marca (WEBNOVINY) – Ministerstvo životného prostredia SR podalo trestné oznámenie na Bratislavčana, ktorý na daňový úrad predložil falošné potvrdenie o schválení nenávratného finančného príspevku z Operačného programu Životné prostredie.

Pre agentúru SITA to uviedla hovorkyňa envirorezortu Beatrice Hudáková. Dokument podľa jej slov obsahoval dokonca aj sfalšovaný podpis ministra životného prostredia Józsefa Nagya.

Vo sfalšovanej listine išlo o rozhodnutie o schválení žiadosti o nenávratný finančný príspevok na projekt Spaľovňa odpadu.

„Ministerstvo ako riadiaci orgán nevydalo žiadne takéto rozhodnutie pre tohto podnikateľa. Dokonca v údajnom rozhodnutí figuruje meno zamestnanca ministerstva, ktorý na úrade v čase údajného vydania dokumentu už nepracoval,“ informovala hovorkyňa envirorezortu.

Údaje sú v ňom nedostatočné, logo je skopírované z internetu a otlačené sú neexistujúce pečiatky ministerstva, dokonca aj pečiatka Úradu vlády SR. Podpis Józsefa Nagya sa podľa Hudákovej nezhoduje s podpisovým vzorom a navyše minister rozhodnutia o schválení či neschválení žiadosti o nenávratný finančný príspevok nepodpisuje.

„Envirorezort podal oznámenie zo spáchania trestného činu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky v súbehu s trestným činom podvodu,“ uzavrela pre agentúru SITA Beatrice Hudáková.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe József Nagy
Firmy a inštitúcie MŽP Ministerstvo životného prostredia SR