Súťaž o tri knihy Dieťa 44 bola vyžrebovaná

Dieťa 44 Foto: IKAR / Tom Rob Smith / Bontonfilm.sk

Zapojte sa do súťaže so spravodajským portálom SITA.sk a Bontonfilm.sk o knihu Dieťa 44, ktorá bola inšpirovaná skutočným prípadom „Rostovského mäsiara“. V hlavných úlohách sa predstavia Tom Hardy, Noomi Rapace, Gary Oldman a Vincent Cassel.

Lev Demidov (Tom Hardy) je vojnový hrdina. Jeho svedomitá práca pre sovietsku tajnú políciu mu zaistila postavenie, dobré bývanie pre seba a svoju krásnu ženu a tiež pre jeho rodičov. Nikto si však nemôže byť ničím istý. Demidov odmietne udať svoju ženu a štátnou mocou je zo dňa na deň degradovaný a poslaný do vyhnanstva. Tu narazí na vraždu, ktorá sa podobá na iný prípad, s ktorým sa stretol a bol označený za nehodu. Vzorný syn Sovietskeho zväzu potopený štátnou mocou až na samé dno, s kariérou i životom v troskách, Lev Demidov sa rozhodne pustiť do hľadania sériového vraha.

Avšak v stalinistickom Rusku v 50. rokoch niečo také ako vražda oficiálne neexistuje. Musí preto pátrať len na vlastnú päsť, s pomocou svojej ženy, tajne a proti vôli režimu. S postupujúcim vyšetrovaním naberá rozsah rituálnych vrážd odstrašujúce rozmery. Napriek tomu, že akákoľvek pomoc v sebe nesie riziko zatknutia, získa nečakaného spojenca. Slučka sa postupne uťahuje nielen okolo vraha, ale aj okolo hlavných hrdinov.

Pri príležitosti uvedenia filmu do slovenských kín (4. júna 2015) sme si pre vás pripravili jedinečnú možnosť vyhrať jednu z troch kníh Dieťa 44, ktoré do súťaže venovalo vydavateľstvo IKAR.

Súťažná otázka:

Napíšte nám, ako sa volá producent filmu Dieťa 44 a uveďte ešte jeden film, na ktorom sa podieľal?

Správna odpoveď

Producentom filmu Dieťa 44 je Ridley Scott.

Výber niektorých filmov – Exodus, Konzultant, Prometeus, Robin Hood, Americký gangster, Dobrý ročník, Kráľovstvo nebeské, Čierny jastrab zostrelený, Hannibal, Gladiátor, G.I. Jane, 1492: Dobytie raja, Thelma a Louise, Blade Runner, Votrelec …

Správnu odpoveď nájdete na www.bontonfilm.sk

Víťazom srdečne gratulujeme

Silvia Zobková – Bratislava

Oľga Filipová – Martin

Eva Krivošeková – Ružomberok

Súťaž trvá do 8. júna 2015.

TRAILER: Dieťa 44

https://youtube.com/watch?v=jJvn0zrZuys%5Bamp_contest%5D

Súťaž bola ukončená 12:00:00 09.06.2015. Môžete stále skúsiť štastie v iných súťažiach na SITA.sk
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať