Vyhrajte 3 vouchre na zabíjačku v reštaurácii ZYLINDER

Http://zylinder.sk/
Pozvánka do Zylinder Cafe & Restaurant Foto: zylinder.sk

Atmosféru tradičnej zabíjačky si budete môcť užiť aj v Bratislave 6.februára v reštaurácii Zylinder. Šéfkuchár Michal Pažák pre vás pripraví chutné zabíjačkové špeciality.

.

Už po tretíkrát je tu Fašiangová zabíjačka priamo v Zylindri na Hviezdoslavovom námestí. A to už v sobotu 6. februára od 11.hod. Priamo pred vašimi očami budú majstri mäsiari pripravovať zabíjačkové špeciality, zabávať vás bude ľudová hudba. Zabíjačkové špeciality ako klobásky, jaterničky, tlačenku a mnoho ďalších budete môcť priamo na mieste ochutnať, ale si ich aj kúpiť domov. A na záver si to môžete osladiť pravou fašiangovou domácou šiškou. Okrem toho v centre mesta môžete stretnúť aj fašiangový sprievod masiek a zažiť pochovávanie basy. Neváhajte a zažite pravú fašiangovú atmosféru v Zylindri.

Hrajte o 3 vouchre v hodnote 10 eur na zabíjačku v reštaurácii ZYLINDER.

Mnohí z vás si pamätajú mrazivé sobotné rána, naháňačku po dvore a hrnce s vriacou vodou, ktoré symbolizujú zabíjačkovú atmosféru. Zabíjačka vždy bola významnou hospodárskou udalosťou. Prináša nám množstvo produktov,

od jaterníc, pečienok, klobás, oškvarkov až po zásoby masti na celý rok. Zruční majstri ovládajú aj umenie konzervácie mäsa údením či solením. V našich zemepisných šírkach sa táto tradícia stala súčasťou folklóru a povedzme si úprimne, kto z nás by neuprednostnil poctivý domáci mäsový výrobok, pred tým zo supermarketu. Zabíjačka sa v minulosti plánovala vždy počas chladnejších mesiacov, pretože mäso je pri nižšej teplote trvanlivejšie a nepodlieha skaze.

Ľudia v časoch minulých ani na výber veľmi nemali, keďže chladničky neexistovali. Ďalším dôvodom bolo delenie pracovného roka. V letných mesiacoch sa pracovalo na poliach a hospodárstvach, kde sa pripravovala budúca úroda. V zime sa potom zakáľalo a pripravovali sa zásoby na celý ďalší rok. Príručný kúsok slaninky a k tomu chlebík sa potom stali každodennou a neoddeliteľnou súčasťou dňa pracujúceho človeka na svojom hospodárstve.

Dnes sa verejné zabíjačky uskutočňujú hlavne zo spoločenských dôvodov, kedy sa nadväzuje na zvyklosti z minulosti. Tradičné zabíjačky sa tešia veľkej popularite nielen na dedinách ale aj v mestách. Kto by si rád nepochutil na prerastenom bôčiku, nedoprial si marinované rebierka, či uvaril chutnú klobásu.

„Snažíme sa oprášiť tradície a priblížiť atmosféru zabíjačky aj dnešným mladým ľudom. Už minulý rok sa akcia stretla s veľkým úspechom, preto sme sa rozhodli usporiadať ju znova.“ povedala marketingová riaditeľka Bencik Culinary Group Miriam Benčíková.

Súťažná otázka:

S čím servirujú v reštaurácii ZYLINDER hlavné jedlo TAFELSPITZ?

A. s krémovým špenátom, rakúskymi strúhanými pečenými zemiakmi, so žemľovým chrenom a s pažítkovou omáčkou, jablkovým pyré s chrenom.

B. so zmesou mladých listových šalátov, redkvičkami, pečenou cviklou, chrenovo-smotanový dresingom

Odpoveď nájdete tu?

Výhry – 3 vouchre v hodnote 10 eur na zabíjačku získavajú:

Júlia Tothová

Ján Greguš

Jiří Výborný

Výhercom prajeme dobrú chuť :) a príjemne strávenú sobotu.

Súťaž bola ukončená 09:00:01 05.02.2016. Môžete stále skúsiť štastie v iných súťažiach na SITA.sk
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať