AFGANISTAN: Samovražedný útočník zabil v supermarkete 8 ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Afganistan, žena, útok
Foto: SITA/AP

KÁBUL 28. januára (WEBNOVINY) – Pri samovražednom útoku v supermarkete v Kábule zahynulo v piatok najmenej osem ľudí a ďalší šiesti utrpeli zranenia. Podľa polície medzi obeťami sú aj tri cudzinky a jedno dieťa. „Samovražedný útočník prišiel do supermarketu a odpálil sa,“ uviedol nemenovaný bezpečnostný predstaviteľ. Obchod sa nachádza v centre hlavného mesta v blízkosti viacerých veľvyslanectiev. K zodpovednosti za útok sa prihlásilo hnutie Taliban.

Podľa hovorcu hnutia Zabihulláha Mudžahída útok bol zameraný na zamestnancov americkej bezpečnostnej firmy. „Jeden z našich mužov zaútočil na zamestnancov a šéfa súkromnej bezpečnostnej firmy Blackwater, ktorí nakupovali v supermarkete v Kábule,“ uviedol. Podľa slov hovorcu útočník na nich najprv začal strieľať a potom sa odpálil.

Blackwater Worldwide so sídlom v Severnej Karolíne sa v súčasnosti nazýva Xe Services. Firma, založená v roku 1997 je známa najmä svojím angažovaním sa v Iraku, kde si získala pochybnú povesť. Piati jej zamestnanci sa v septembri 2007 zapojili do prestrelky, pri ktorej zahynulo 17 irackých civilistov.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať