Nebožtík Hugo Chávez pomohol Bohu vybrať nového pápeža

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Hugo Chávez
Hugo Chávez Foto: SITA/AP

CARACAS 14. marca (WEBNOVINY) – Voľba prvého latinskoamerického pápeža v histórii nie je náhodná a zjavne súvisí s nedávnym úmrtím ľavicového venezuelského lídra Huga Cháveza.

Myslí si to jeho niekdajšia „pravá ruka“ a súčasný úradujúci prezident Venezuely Nicolas Maduro. „Vieme, že veliteľ dosiahol tieto výšky a teraz stojí tvárou v tvár Kristovi,“ vyhlásil Maduro, ktorého v piatok vymenovali za dočasného prezidenta, ktorý krajinu povedie do aprílových prezidentských volieb.

„Niečo ovplyvnilo výber juhoamerického pápeža. Niečia ruka sa načiahla a Kristus povedal: ‚Južná Amerika, tvoj čas prišiel,“ dodal.

Bývalého argentínskeho kardinála Maria Bergoglia zvolili za hlavu katolíckej cirkvi 115 účastníci konkláve, ktorí sa v stredu zhromaždili vo vatikánskej Sixtínskej kaplnke. O úspešnej voľbe informovali prostredníctvom nabielo zafarbeného dymu vypusteného z provizórneho komína.

František I. už predstúpil aj pred veriacich zhromaždených na Námestí svätého Petra, krátko sa im z balkóna tamojšej baziliky prihovoril a spoločne sa s nimi pomodlil. Ide o prvého pápeža pochádzajúceho z Latinskej Ameriky.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Hugo ChávezNicolas Maduro