Briti chcú deportovať výtržníkov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ulice Londýna ovládlo násilie
V Londýnskej štvrti Tottenham sa v noci stretli policajní ťažkoodenci so zamaskovanými výtržníkmi, ktorých rozhnevala smrť 29-ročného muža. Ten za nejasných okolností zahynul v prestrelke s políciou. Foto: SITA/AP

LONDÝN 20. augusta (WEBNOVINY) – Britský minister pre imigráciu Damian Green v piatok potvrdil, že britské orgány plánujú deportáciu účastníkov minulotýždňových výtržností v anglických mestách.

Osoby, ktoré nemajú ako miesto narodenia uvedené Britské ostrovy, budú pri „najbližšej príležitosti“ vyhostené z krajiny, povedal Green, ktorého cituje denník Daily Mail. Z celkového počtu 2800 zadržaných ľudí hrozí takéto opatrenie asi 150 osobám, dodal.

Sme presvedčení o tom, že porušovatelia práva, pochádzajúci zo zahraničia, by mali byť vyhostení zo Spojeného kráľovstva pri najbližšej príležitosti. Taktiež máme právomoc zrušiť víza cudzincom, ktorých uznajú vinnými z kriminálnej činnosti,“ povedal britský minister, ktorého vláda prisľúbila tvrdý zásah voči výtržníkom.

Účastníci nepokojov počas niekoľko dní trvajúcich nepokojov rabovali a ničili verejný majetok v mnohých mestách v Anglicku vrátane metropoly Londýn. Vláda zastavila nepokoje až nasadením tisícov policajtov do ulíc anglických miest a postupným zatýkaním páchateľov. Výsledkom výtržností bola smrť piatich ľudí a zranenie asi 100 policajtov.

https://www.youtube.com/watch?v=zxkqCojh768

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať