Chávezov dočasný nástupca prirovnal opozíciu k Hitlerovi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Maduro
Nicolasa Madura si vybral za dočasného prezidenta Venezuely nebohý Hugo Chávez. Foto: SITA, AP
Capriles
Foto: SITA, AP

CARACAS 31. marca (WEBNOVINY) – Venezuelský dočasný prezident Nicolas Maduro, ktorého si zosnulý prezident Hugo Chávez vybral za svojho nástupcu, obvinil v sobotu prívržencov opozície, že sú nasledovníci Hitlera.

Podporovatelia opozičného lídra Henriqua Caprilesa, proti ktorému sa postaví v aprílových prezidentských voľbách, podľa Madura vedú „kampaň intolerancie“ voči kubánskym lekárom vo Venezuele a miestnym umelcom, ktorí podporujú Madura.

Dočasnému prezidentovi sa nepáči ani Caprilesov plán, uskutočniť v utorok predvolebný míting v štáte Barinas, kde sa bude konať aj zhromaždenie vládneho kandidáta. Maduro to podľa vlastných slov pokladá za „provokáciu“ a svojich prívržencov vyzval, aby sa vyhli násilnostiam.

Podľa marcového prieskumu verejnej mienky by Maduro získal takmer 53 percent hlasov, kým jeho vyzývateľ Capriles 35. Zvyšných 12 percent nevedelo vysloviť jasný názor. Oficiálne sa predvolebná kampaň začína v utorok.

Voľby prezidenta sa budú konať 14. apríla. Chávez zomrel začiatkom marca vo veku 58 rokov po dvojročnom boji s rakovinou. Prezidentské právomoci prevzal doterajší viceprezident Maduro, ktorý nimi bude disponovať až do volieb.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Henrique CaprilesHugo ChávezNicolas Maduro