Merkelová oblečená v moslimskom čádore rozprúdila diskusiu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Merkelová
Spravodajský program nemeckej verejnoprávnej televízie ARD priniesol fotomontáž spolkovej kancelárky Angely Merkelovej oblečenej v moslimskom čádore na pozadí siluety Berlína plnej minaretov. Foto: youtube.com

BERLÍN 7. októbra (WebNoviny.sk) – Spravodajský program nemeckej verejnoprávnej televízie ARD, ktorý priniesol fotomontáž spolkovej kancelárky Angely Merkelovej oblečenej v moslimskom čádore na pozadí siluety Berlína plnej minaretov, rozdelil tento týždeň televíznych divákov.

Program Bericht aus Berlin (Správa z Berlína) odvysielaný v nedeľu večer sa venoval tomu, ako sa Nemecko vyrovná s narastajúcim počtom žiadateľov o azyl, informovala tlačová agentúra DPA. Do utorka telefonovalo televízii 87 ľudí a jej počin získal stovky komentárov a „lajkov“ na sociálnej sieti Facebook.

Moderátor programu Rainald Becker riešil obavy ľudí z imigrantov. Pýtal sa, čo sa stane s nemeckými hodnotami, ako budú obyvatelia Nemecka reagovať, ak budú mať utečenci zásadné problémy s rovnosťou príležitostí, s právami žien alebo slobodou názoru či tlače. Väčšina diváckych reakcií bola pozitívna, chválila televíziu za to, že sa do tejto témy vôbec pustila.

https://www.youtube.com/watch?v=dzaOruO3CNg

Malo by Slovensko prijať utečencov a pomôcť im?

„Myslím si, že je dobre, že ARD využila túto fotomontáž na osvetlenie záležitostí žien v islame,“ reagoval na horúcej telefónnej linke jeden z divákov. Iný vystúpil na obranu Merkelovej: „Prečo pani Merkelovú takto urážate? Dokázala toho tak veľa. Je príkladným modelom. Nemôžete takto zneužívať slobodu tlače.“

Sabine Knottová, ktorá v ARD šéfuje oddeleniu reakcií divákov, pre agentúru DPA povedala: „Program veľmi silno polarizoval divákov a vyvolal niektoré emocionálne reakcie.“ „Niektorí diváci povedali, že je dôležité, že sa obavy občanov konečne berú vážne, a tiež ukázať, aká je situácia v Nemecku teraz. Ďalší boli veľmi rozhorčení, že propagujeme veci rovnakého typu ako (pravicové hnutie) Pegida,“ dodala.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Angela Merkelová