Polovica Čechov nechce prijímať utečencov z vojnových zón

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Migranti
Foto: SITA/AP

PRAHA 8. októbra (WebNoviny.sk) – Polovica Čechov je proti prijatiu akýchkoľvek utečencov z vojnových oblastí. Ukázal to v stredu prieskum Centra pre výskum verejnej mienky (CVVM). S ich dočasných prijatím súhlasí 40 percent ľudí a iba štyri percentá opýtaných boli za to, aby Česko prijalo týchto utečencov a umožnilo im v krajine nový život, informoval server Novinky.cz.

Prieskum sa uskutočnil v dňoch 7. až 14. septembra a zúčastnilo sa na ňom 994 respondentov. Novinky.cz pre porovnanie uvádzajú, že na Slovensku odmieta prijatie utečencov z vojnových oblastí 62 percent obyvateľov a v Poľsku 38 percent. Ak by však išlo o utečencov z Ukrajiny, s ich prijatím by súhlasilo 43 percent opýtaných a proti bolo 49 percent.

Malo by Slovensko prijať utečencov a pomôcť im?

„Poliaci sú o niečo ústretovejší k prijímaniu utečencov z východu Ukrajiny (51 percent za, 38 proti), názory obyvateľov Slovenska sú prakticky totožné s tými českými (42 percent za, 51 proti),“ konštatovalo CVVM. Uviedlo, že Česi a Slováci striktne odmietajú prijímanie utečencov z Blízkeho východu a severnej Afriky. V Česku s ním súhlasí 25 percent, na Slovensku 23 percent ľudí, proti je 69 percent Čechov a 73 percent Slovákov, napísali Novinky.cz.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia