Správa o nájdení trosiek lietadla duchov sa nepotvrdila

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
MH370
Experti na lietadlá si prezreli zverejnené fotografie vyplaveného objektu, ktorý je dlhý 2 až 2,5 metra. Foto: SITA/AP

KUALA LUMPUR 13. októbra (WebNoviny.sk) – Správa o tom, že na juhu Filipín objavili trosky malajzijského lietadla, sa nepotvrdila, oznámila v utorok malajzijská polícia.

Podľa policajného veliteľa Khalida Abu Bakara filipínske úrady dospeli k záveru, že správa o troskách lietadla s malajzijskou vlajkou a ľudskými pozostatkami vnútri je nepravdivá, napísala s odvolaním sa na miestne médiá agentúra DPA.

„Filipíny potvrdili, že tam nijaké trosky lietadla nie sú,“ uviedol Khalid.

V sobotu polícii v malajzijskej časti Bornea nahlásil istý muž, že jeho teta našla trosky lietadla, ktoré by mohli byť časťou zmiznutého letu MH370, a to na ostrove Sugbay v najjužnejšej filipínskej provincii Tawi Tawi, nachádzajúcej sa neďaleko Malajzie.

Obrazom: Lietadlo zmizlo bez stopy

Toto miesto je ďaleko od oblasti pátrania po lietadle spoločnosti Malaysia Airlines na linke MH370, ktoré sa podľa expertov zrútilo pravdepodobne v južnej časti Indického oceánu. Let MH370 smerujúci do Pekingu sa stratil 8. marca, približne hodinu po odlete z medzinárodného letiska v Kuala Lumpure. V auguste Malajzia potvrdila, že časť lietadla nájdená na ostrove Réunion východne od Madagaskaru patrila stratenému letu MH370.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Malaysia Airlines