Video: Zosuvy pôdy uväznili na diaľnici desiatky áut

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zosuvy pôdy uväznili na diaľnici desiatky áut
Desiatky áut uviazli v bahne na kalifornskej diaľnici Interstate 5, spájajúcej sever a juh štátu, po silných dažďoch, ktoré vyvolali zosuvy pôdy. Búrky s prívalovým dažďom a krúpami o veľkosti golfových loptičiek obyvateľov suchom sužovanej oblasti prekvapili. Náhle záplavy v oblasti jazier Lake Hughes a Elizabeth Lake premenili cesty na dravé rieky po tom, ako počas 30 minút spadlo takmer 76 milimetrov dažďových zrážok v oblasti vzdialenej 30 kilometrov na východ od diaľničného zosuvu. Foto: KABC-TV via AP

Los Angeles 17. októbra (WebNoviny.sk) – Desiatky áut uviazli v piatok v bahne na kalifornskej diaľnici Interstate 5, spájajúcej sever a juh štátu, po silných dažďoch, ktoré vyvolali zosuvy pôdy. Oznámila to agentúra DPA, ktorá sa odvoláva na americké médiá.

K zosuvom došlo asi 120 kilometrov na sever od Los Angeles a neboli hlásení žiadni zranení ani obete na životoch. Záchranné služby zachránili zo striech ich áut 14 ľudí. Búrky s prívalovým dažďom a krúpami o veľkosti golfových loptičiek vypukli vo štvrtok a obyvateľov suchom sužovanej oblasti prekvapili.

Obrazom: Silné dažde vyvolali zosuvy pôdy

Náhle záplavy v oblasti jazier Lake Hughes a Elizabeth Lake premenili cesty na dravé rieky po tom, ako počas 30 minút spadlo takmer 76 milimetrov dažďových zrážok v oblasti vzdialenej 30 kilometrov na východ od diaľničného zosuvu.

„Nikdy som nič také nevidel,“ citovali noviny Los Angeles Times miestneho obyvateľa Wayna Fossa. „Vystrašilo ma to.“ Šesťdesiatkilometrový úsek diaľnice Interstate 5 zostal v piatok uzavretý. Spoločnosť Caltrans na Twitteri uviedla, že pracuje na odstránení bahna a nánosov z diaľnice a neinformovala, kedy ju sprístupní.

Video: K zosuvom došlo asi 120 kilometrov na sever od Los Angeles

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať