Polícia po znásilnení batoľaťa zatkla dvoch tínedžerov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Polícia v súvislosti so znásilnením batoľaťa zatkla dvoch tínedžerov
Foto: SITA/AP

NAÍ DILLÍ 18. októbra (WebNoviny.sk) – Dvoch tínedžerov zatkla indická polícia v súvislosti s údajným znásilnením batoľaťa v Naí Dillí – najnovším prípadom sexuálneho násilia voči malému dieťaťu v indickej metropole.

Agentúra AP v nedeľu na základe policajného vyhlásenia informovala, že policajti vypočuli viac než 250 obyvateľov obytnej štvrte v západnej časti hlavného mesta, kde bolo v noci na sobotu znásilnené 2,5-ročné dievčatko a krvácajúce nechané potom napospas svojmu osudu v parku.

V ďalšej kauze sexuálneho násilia voči maloletým zatkla polícia v sobotu troch mužov – za znásilnenie päťročného dieťaťa na východodillíjskom predmestí. Znásilnenie oboch dievčatiek sa udialo len týždeň po tom, čo bolo v indickej metropole znásilnené a týrané dievča vo veku štyroch rokov.

Útoky vyvolali verejné pobúrenie a nevôľu obyvateľov Naí Dillí, ktorí mestské zastupiteľstvo obviňujú, že ženám a dievčatám pohybujúcim sa v uliciach nedokáže zabezpečiť adekvátnu ochranu. Šéf dillíjskej samosprávy Arvind Kedžrival však zo zlyhania a zanedbávania si svojich povinností obvinil políciu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať