Nad vidieckym sídlom princa Williama zaviedli bezletovú zónu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Princezná Charlotte
Foto: SITA/AP

Londýn 3. novembra (WebNoviny.sk) – Nad vidieckym sídlom britského princa Williama, v ktorom nástupník trónu žije s manželkou Catherine a ich dvoma deťmi, princom Georgeom a princeznou Charlotte, začala od nedele platiť bezletová zóna.

Opatrenie podľa príslušných úradov, ktoré dnes citovala agentúra Jiji, zaviedli z bezpečnostných dôvodov. Sídlo s názvom Anmer Hall sa nachádza v grófstve Norfolk na východe Anglicka a princova rodina v ňom trávi väčšinu času.

Väčšina lietadiel má zákaz lietať nad sídlom vo výške menej než 600 metrov. Výnimku majú len vrtuľník kráľovnej Alžbety II., ktorá má sídlo v neďalekej obci Sandringham, a záchranárske helikoptéry, aké používa William vo svojom zamestnaní.

William a Catherine sa v auguste obrátili na médiá s varovaním, že snahy paparazzov o vyfotografovanie členov rodiny sú čoraz znepokojujúcejšie. Rezort dopravy v nariadení o obmedzení letov v okolí Anmer Hall uviedol, že dôvodom je potreba zaistiť bezpečnosť členov kráľovskej rodiny i žiadosť tajných služieb o takéto opatrenie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Princ William