Obvinili piateho podozrivého z účasti na útokoch v Paríži

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Teroristický útok v Paríži
Teroristické útoky, ktoré sa v piatok 13. novembra odohrali v Paríži, si vyžiadali najmenej 150 mŕtvych a vyše 200 zranených, z toho 80 vo vážnom stave. útoky sa odohrali na šiestich lokalitách vrátane národného štadióna Stade de France, kde došlo k dvom samovražedným bombovým atentátom a jednej explózii nálože. Najkrvavejším útokom bola streľba v koncertnej sále Bataclan, kde mala vystúpenie americká rocková skupina Eagles of Death Metal. Traja teroristi ozbrojení automatickými zbraňami tam postrieľali najmenej 120 ľudí. Foto: SITA/AP

Brusel 24. novembra (WebNoviny.sk) – Belgická federálna prokuratúra dnes v oficiálnom komuniké oznámila, že obvinila v poradí už piatu osobu z účasti na „teroristických útokoch“.Prokuratúra spresnila, že obvinili jednu z trojice osôb, zadržaných počas série pondelňajších policajných razií v Bruseli a v meste Liege.

Obvinenia sa týkajú účasti na akciách teroristickej skupiny a na vraždách súvisiacich s terorizmom a podľa agentúry DPA majú spojitosť s parížskymi útokmi. Boli vznesené na podnet vyšetrovateľov špecializovaných na boj s terorizmom. Federálny úrad prokurátora médiám odmietol prezradiť totožnosť piatej obvinenej osoby. Bezprostredne nebolo jasné ani to, či ide o muža alebo o ženu.

Belgické úrady tak evidujú už päť osôb vo vyšetrovacej väzbe, ktoré sú spájané s útokmi v Paríži z 13. novembra. Televízna stanica RTBF uviedla, že podpredseda belgickej vlády a minister zahraničných vecí Didier Reynders v rozhovore pre americkú televíziu ABC priznal, že bezpečnostné zložky pátrajú na území Belgicka po asi desiatich ďalších teroristoch, ktorí zrejme vlastnia strelné zbrane a bomby.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia