Brusel znížil stupeň výstrahy pred teroristickými útokmi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Polícia
V uliciach hliadkujú vojaci so samopalmi, policajné jednotky sú rozmiestnené pred školami a na staniciach metra, ktoré už medzitým opäť otvorili. Foto: SITA/AP

BRUSEL 26. novembra (WebNoviny.sk) – Belgicko znížilo dnes stupeň výstrahy pred teroristickými útokmi v metropole Brusel zo štvrtého – najvyššieho – na tretí, ktorý platí aj ostatných častiach krajiny. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na belgické úrady.

Bezpečnostné opatrenia v Belgicku, najmä v Bruseli, boli po teroristických atentátov v Paríži z 13. novembra výrazne posilnené. V uliciach hliadkujú vojaci so samopalmi, policajné jednotky sú rozmiestnené pred školami a na staniciach metra, ktoré už medzitým opäť otvorili. Veľké múzeá sú stále zavreté, reštaurácie a bary najmä v centre mesta sa sťažujú na prudký úbytok zákazníkov, pokles klientov hlásia aj bruselské hotely.

Obrazom: Teroristické útoky v Paríži

Stále pokračujú aj operácie belgických poriadkových síl zamerané na vypátranie teroristov na úteku. Hľadaní sú najmä Salah Abdeslam a Mohamed Abrini, ktorí sa mali zúčastniť na útokoch v Paríži.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Salah Abdeslam