Severnú časť Čile zasiahlo silné zemetrasenie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zemetrasenie
Foto: SITA/AP

SANTIAGO 28. novembra (WebNoviny.sk) – Región v severnej pobrežnej časti Čile zasiahlo v piatok silné zemetrasenie s magnitúdou 6,2. Informovala o tom americká geologická služba USGS, ktorá sleduje seizmickú aktivitu vo všetkých častiach sveta.

Epicentrum otrasov zaznamenaných o 18.00 h miestneho času (22.00 SEČ) sa nachádzalo blízko tichomorského pobrežia, približne 132 kilometrov juhozápadne od prístavného mesta Antofagasta. Hĺbka miesta ich vzniku sa odhaduje na 29 kilometrov.

Záchranná služba uviedla, že otrasy boli silne citeľné v púšti Atacama v severnej oblasti Čile. Momentálne sa preveruje, či spôsobili škody. Agentúra Reuters napísala, že v súvislosti s týmto zemetrasením zatiaľ z Čile neprišli žiadne správy o prípadných následkoch či obetiach. Námorníctvo varovanie pred vlnami cunami nevydá.

Čile sa nachádza v jednej zo seizmicky najaktívnejších oblastí sveta. V polovici septembra strednú časť Čile zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 8,3, ktoré bolo najsilnejším, aké od začiatku roka zaznamenali na území tejto krajiny. Výsledkom vtedajších otrasov a vyvolaných vĺn cunami bolo 13 mŕtvych a rozsiahle škody na budovách.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať