Neďaleko stanice metra v Istanbule vybuchla bomba

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Výbuch bomby v Istanbule
K incidentu došlo pri nadjazde blízko stanice metra Bayrampaša, nie priamo na stanici. Foto: SITA/AP

Istanbul 1. decembra (WebNoviny.sk) – Päť ľudí sa zranilo pri dnešnom výbuchu rúrkovej bomby pri vchode do metra v európskej časti Istanbulu. Incident si vyžiadal prerušenie premávky na viacerých tamojších linkách. Oznámil to starosta mestskej časti Bayrampaša Atilla Aydiner, ktorého slová citovala agentúra Reuters.

K výbuchu pri stanici Bayrampaša došlo počas dopravnej špičky, keď je metro najvyťaženejšie, uviedol Aydiner pre jednu z istanbulských televízií. Turecké médiá zverejnili pôvodne informácie o jednej obeti tohto incidentu, Aydiner podľa agentúry Reuters obete na životoch vyvrátil a potvrdil päť zranených.

Štátna tlačová agentúra dodala, že k tomuto incidentu došlo pri nadjazde blízko uvedenej stanice, nie priamo na stanici.

Súkromná agentúra Dogan informovala o príchode mnohých sanitiek na miesto výbuchu, ktoré sa nachádza v obytnej a priemyselnej zástavbe. Trať istanbulského metra je v tejto časti vedená po povrchu.

Turecko je v stave zvýšenej pohotovosti od útoku dvoch samovražedných atentátnikov, ktorí v októbri v metropole Ankara zabili 100 ľudí.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia