Medzi utečencami v Nemecku našli člena Islamského štátu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Utečenci
Do Chorvátska dorazili ďalšie tisíce migrantov. Foto: SITA/AP

BERLÍN 18. decembra (WebNoviny.sk) – Predpokladaného člena extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) zadržali policajti vo štvrtok popoludní v prijímacom centre pre utečencov v meste Unna v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko. Tridsaťjedenročný Sýrčan mal mať na starosti financie pre miestnych bojovníkov IS, informoval bulvárny denník Bild.

K zadržaniu muža došlo na základe upozornenia od sýrskych aktivistov, ktorí ho odhalili prostredníctvom internetu. Podľa nich údajný terorista pochádza z mesta Dajr az-Zaur ležiaceho na východe Sýrie, ktoré je jednou z bášt IS. Na starosti tam mal mať prísun finančných prostriedkov pre bojovníkov IS.

Do prijímacieho centra v Unne prišiel len pred týždňom spolu so svojou sestrou a jej manželom. Bývali v jednej miestnosti v dome, v ktorom sídli aj bezpečnostná služba a Nemecký Červený kríž.

Či majú sestra Sýrčana a jej manžel niečo do činenia s militantnými islamistami, zatiaľ nie je známe.

Zadržaný Sýrčan sa mal už v máji tohto roka presunúť do Turecka. Jeho príbuzní však naďalej bojujú v Sýrii v radoch IS. Polícia momentálne skúma mužov mobilný telefón a batožinu s cieľom získať viac informácií.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Islamský štát