Viedni a ďalším mestám v Európe hrozia teroristické útoky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Rakúsko
Polícia zvýšila sledovanie miest a udalostí s vysokým výskytom civilistov vrátane dopravných uzlov a verejnej dopravy. Úrady vykonávajú kontroly jednotlivcov; zvýšenú pozornosť ďalej venujú objektom a predmetom, do ktorých by sa mohlo dať odložiť výbušné zariadenie. Foto: SITA/AP

VIEDEŇ 26. decembra (WebNoviny.sk) – Pre varovanie pred hrozbou útoku v čase medzi Vianocami a Novým rokom rakúska polícia posilnila bezpečnostné opatrenia vo Viedni. Informuje o tom agentúra APA s tým, že upozornenie pred možným atentátom dostali viaceré európske metropoly.

„Konkrétna hrozba pokiaľ ide o miesto alebo čas“ však nie je, uviedol hovorca viedenskej polície Christoph Pölzl, ktorého citovala rakúska verejnoprávna televízia ORF. Polícia to tiež nepovažuje za dôvod, kvôli ktorému by sa mali rušiť naplánované verejné podujatia.

Upozornenie na hroziaci útok dostala polícia vo Viedni niekoľko dní pred vianočnými sviatkami od nemenovaného „spriateleného“ spravodajského zdroja. Varovanie o možnom bombovom alebo streleckom útoku platilo okrem Viedne pre mnohé európske metropoly.

Úrady dostali k dispozícii viacero mien potenciálnych útočníkov. Preverenie a vyšetrenie tohto zoznamu však nateraz neprinieslo konkrétne výsledky, uvádza sa vo vyhlásení polície. Polícia zvýšila sledovanie miest a udalostí s vysokým výskytom civilistov vrátane dopravných uzlov a verejnej dopravy. Úrady vykonávajú kontroly jednotlivcov; zvýšenú pozornosť ďalej venujú objektom a predmetom, do ktorých by sa mohlo dať odložiť výbušné zariadenie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia