Pápež: Ľudia dnešnej doby majú nepokojné srdcia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pápež František navštívil USA
Pápež František vyzval státisíce veriacich, ktorí sa zišli na omši vo Filadelfii - najväčšom podujatí počas jeho návštevy USA, aby boli otvorení zázrakom lásky. Svoju šesťdňovú cestu v krajine uzavrel posolstvom nádeje pre rodiny, slovami útechy pre obete sexuálneho zneužívania i varovaním pre amerických biskupov. Filadelfia, 27. september 2015. Foto: SITA/AP

Vatikán 6. januára (WebNoviny.sk) – Pápež František slávil dnes omšu vo vatikánskej Bazilike svätého Petra pri príležitosti slávnosti Zjavenia Pána, ktorá je známa aj ako sviatok Troch kráľov. Na slávnostnej bohoslužbe sa zúčastnili aj členovia Rímskej kúrie, kardináli, biskupi, kňazi, rehoľníci i početní veriaci, informoval Vatikánsky rozhlas.

Pápež sa vo svojej kázni sústredil na misiu cirkvi v súčasnom svete, ktorá podľa neho spočíva v odzrkadľovaní svetla Boha a Ježisa Krista. Touto službou má cirkev prebúdzať túžbu po Bohu, ktorú nosí v sebe každý človek. „Mnohí ľudia v dnešnej dobe majú nepokojné srdce, ktoré sa neustále pýta, ale nenachádza odpovede. Aj oni hľadajú hviezdu, ktorá im ukáže cestu do Betlehema,“ povedal pápež s odkazom na biblický príbeh o troch mudrcoch (kráľoch), ktorí sa prišli pokloniť Ježišovi krátko po jeho narodení.

Traja mudrci podľa Františka predstavujú ľudí z každej časti zeme, ktorí sú prijatí v Božom dome. V prítomnosti Ježiša Krista „miznú všetky rasové, jazykové a kultúrne rozdiely“, uviedla hlava katolíckej cirkvi. Túto symbolickú jednotu celého ľudstva v Kristovi demonštrovali aj modlitby veriacich, ktoré zazneli vo francúzštine, čínštine, swahilčine, kurdčine a sinhálčine. Počas omše bol v súlade s tradíciou oficiálne oznámený termín tohtoročnej Veľkej noci, ktorá tento rok pripadne na 27. marec, čo bude veľkonočná nedeľa.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Pápež František