Polícia v Kolíne použila proti demonštrantom vodné delá

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Polícia v Kolíne použila proti demonštrantom vodné delá
Polícia v Kolíne nad Rýnom použila v sobotu vodné delá na rozohnanie účastníkov demonštrácie protiislamského hnutia Pegida (Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu). Demonštrácia hnutia súvisela so sériou krádeží a sexuálnych útokov, ku ktorým došlo v Kolíne nad Rýnom v noci na 1. januára. Obviňovaní sú z nich cudzinci, zväčša severoafrického a arabského pôvodu. Kolín bol v sobotu okrem demonštrácie zvolanej Pegidou aj dejiskom protidemonštrácie, ktorú zorganizovala iniciatíva Kolín proti pravičiarom. Kolín nad Rýnom, 9. január 2016. Foto: SITA/AP

KOLÍN 9. januára (WebNoviny.sk) – Polícia nemeckého Kolína nad Rýnom v sobotu použila vodné delá na rozohnanie účastníkov demonštrácie protiislamského hnutia Pegida (Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu), informovala agentúra Reuters.

Obrazom: Sobotňajšie protesty v Kolíne nad Rýnom

Demonštrácia hnutia súvisela so sériou krádeží a sexuálnych útokov, ku ktorým došlo v Kolíne nad Rýnom v noci na 1. januára. Obviňovaní sú z nich cudzinci, zväčša severoafrického a arabského pôvodu. Polícia v Kolíne nad Rýnom zatiaľ eviduje viac ako 200 trestných oznámení vo veci krádeže, fyzického útoku a znásilnenia.

Medzi podozrivými je aj najmenej 20 migrantov, ktorí len nedávno pricestovali do Nemecka. V súvislosti s tým Pegida žiada zastaviť prijímanie migrantov v Nemecku.

Kolín bol v sobotu okrem demonštrácie zvolanej Pegidou aj dejiskom protidemonštrácie, ktorú zorganizovala iniciatíva Kolín proti pravičiarom. Podľa výpovedí očitých svedkov polícia v Kolíne nad Rýnom použila vodné delá práve proti pravicovým radikálom. Tí predtým do policajtov hádzali zábavnú pyrotechniku a pivové fľaše. V zrážkach boli zranené najmenej dve osoby, informoval Reuters s odvolaním sa na očitých svedkov. Zásahová polícia okrem toho niekoľko ľudí zatkla.

Polícia informovala, že v uliciach Kolína v sobotu patrolovalo približne 1700 policajtov. Podľa jej tvrdenia situácia v blízkosti hlavnej železničnej stanice, kde sa konala protestná akcia, bola síce napätá, ale pokojná. Denník Kölner Stadt-Anzeiger však medzičasom informoval o potýčkach, napríklad o útoku jedného z aktivistov Pegidy na kameramana nemenovanej televízie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia