Operu v Sydney museli evakuovať kvôli bombovej hrozbe

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Opera v Sydney
Foto: SITA/AP

Svetoznámu budovu opery v austrálskom Sydney a jej okolie museli dnes preventívne evakuovať kvôli bombovej hrozbe zverejnenej na sociálnych sieťach. Informovala o tom agentúra DPA.

Policajná operácia prebehla popoludní miestneho času v oblasti opery a vo štvrti Manly na predmestí Sydney. Z budovy opery a jej boli okolo 14.00 h miestneho času (04.00 h SEČ) urýchlene evakuovaní miestni obyvatelia i zahraniční turisti.

Hovorca polície štátu Nový Južný Wales označil hrozbu, kvôli ktorej operáciu spustili, za vážnu. V budove opery sa podľa neho hľadal bližšie nešpecifikovaný predmet, uviedol spravodajský server news.com.au. Hrozba sa údajne týkala trajektu premávajúceho do prístaviska v Manly. Incident narušila aj prevádzku trajektov do tejto štvrte, ktorej časť polícia – rovnako ako okolie opery – uzavrela.

Neskôr bez uvedenia ďalších podrobností vyhlásila operáciu za skončenú a obe lokality boli ešte v popoludňajších hodinách znovu otvorené pre verejnosť. Vedenie opery v dôsledku incidentu nezrušilo plánované večerné predstavenia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia