Polícia informovala o kriminalite počas karnevalu v Kolíne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Karneval v Kolíne nad Rýnom
Množstvo sexuálnych útokov bolo viac ako dvojnásobne vyššie než v prvý deň vlaňajšieho karnevalu. Foto: SITA/AP

Kolín nad Rýnom 9. februára (WebNoviny.sk) – Na 55 sa do dnešného dňa zvýšil počet trestných oznámení týkajúcich sa deliktov sexuálneho charakteru, od sexuálnych urážok až po prejavy sexuálneho násilia, ktoré od začiatku karnevalovej sezóny ohlásili polícii v nemeckom Kolíne nad Rýnom a jeho okolí. Informovala o tom tamojšia polícia.

Podľa rovnakého zdroja predviedli v meste i neďalekom Leverkusene v tejto súvislosti už 432 ľudí, spomedzi ktorých 99 zadržali. Súčasne už do dnešného dňa rozhodli o vylúčení ďalších 1369 osôb z pouličných zábav. Celkový počet trestných oznámení v Kolíne nad Rýnom sa v uplynulých piatich dňoch zvýšil na 673.

V pondelok večer zasahovali muži zákona pri bitke, v dôsledku ktorej utrpeli zranenia tri osoby. Doterajšie poznatky vyšetrovateľov naznačujú, že tomuto konfliktu predchádzalo sexuálne obťažovanie, v kauze už zadržali dvoch mužov vo veku 27 a 36 rokov, pochádzajúcich zo severnej Afriky.

Polícia súčasne informovala, že jej príslušníci v civile pristihli pri čine vreckárov pochádzajúcich z východnej Európy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia