Mladí väzni v Pardubiciach sa priotrávili liekmi na srdce

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vazenie vazni policia
Foto: ilustračné, SITA/Michal Burza

Pardubice/Praha 9. februára (WebNoviny.sk) – Trinásť väzňov sa priotrávilo vo väznici v českých Pardubiciach po tom, ako údajne úmyselne skonzumovali väčšie množstvo liekov na srdečnú arytmiu.

Informáciu priniesol internetový server Novinky.cz s odvolaním sa na hovorkyňu pardubických krajských záchranárov Helenu Škuligovú, ako aj verejnoprávna Česká televízia.

Podľa hovorkyne putovalo osem mladších mužov do nemocnice v Pardubiciach, dvaja z nich boli vo vážnom stave. Ďalších päť osôb hospitalizovali v nemocnici v meste Chrudim.

Podľa informácií Pardubického deníka sa otrávilo 11 väzňov vo veku 18-20 rokov. O ich zdravotnom stave neboli k dispozícii bližšie informácie. Údaje o počte hospitalizovaných sa líšia len v jedinom bode, podľa Pardubického deníka previezli do nemocnice v Chrudime iba troch a nie piatich priotrávených.

O život jedného z pacientov museli lekári dlho bojovať a úspešne mladíka opakovane oživili. Správu Českej televízie, podľa ktorej jeden z väzňov otravu neprežil, zatiaľ nikto nepotvrdil.

Príslušníci väzenskej služby, ktorých kvôli povinnostiam pri eskorte posilnili dočasne aj štátni a mestskí policajti, dohliadajú aktuálne na trestancov v pardubickej nemocnici na viacerých oddeleniach – kardiológii, jednotke intenzívnej starostlivosti, ako aj internom oddelení.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia