Ozbrojenci prepadli kasíno vo Francúzsku, ukradli pokladnicu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kasino
Foto: SITA/AP Seth Wenig

Paríž 13. februára (WebNoviny.sk) – Najmenej traja ozbrojení muži prepadli dnes nadránom kasíno v južnom Francúzsku. Útočníci spustili v zariadení streľbu a vyvolali paniku, v dôsledku ktorej sa zranilo 15 ľudí. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na úrady v Marseille.

Ozbrojenci z miesta činu utiekli skôr než stihla prísť polícia a odniesli si pokladnicu s veľkou sumou. Incident sa stal v kasíne v meste Aix-en-Provence približne 30 kilometrov severne od Marseille. V objekte sa v tom čase nachádzalo 700 návštevníkov, ktorí sa pôvodne báli, že ide o teroristický útok.

„Muži strieľali s kalašnikovmi do vzduchu, návštevníci sa ukrývali pod stolmi,“ uviedla jedna zo svedkýň prepadu s tým, že ľudia sa zranili pri vzniknutej tlačenici.

Polícia prišla na miesto streľby o niekoľko minút od hlásenia. Maskovaní útočníci v bielom oblečení a s tmavými kuklami napriek tomu ušli a pravdepodobne smerovali do Marseille. Z kasína si odniesli pokladnicu s desaťtisícmi eur.

Kasíno v Aix-en-Provence sa stalo terčom lúpežného prepadnutia v minulosti dvakrát. Zlodeji si pri podobnom incidente pred piatimi rokmi stadiaľ odniesli 100.000 eur. O niekoľko mesiacov neskôr sa udiala ďalšia krádež neznámej sumy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia