Výbuch v Ankare si vyžiadal množstvo mŕtvych aj zranených

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Výbuch bomby v Ankare
Výbuch spôsobil rozsiahly požiar. Ankara, 17. február 2016. Foto: SITA/AP

Ankara 17. februára (WebNoviny.sk) – Mohutný výbuch bomby, ktorý dnes otriasol vládnou štvrtou v tureckej metropole Ankara, si vyžiadal podľa aktualizovaných informácií najmenej 28 obetí. Ďalších 61 ľudí utrpelo zranenia.

Terčom atentátu bol, ako potvrdili turecké ozbrojené sily, armádny konvoj, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na televízne vystúpenie vicepremiéra Numana Kurtulmuša.

Podľa jeho slov išlo o dobre plánovanú akciu. Vyšetrovaním prípadu poverili sedem prokurátorov, informovala agentúra AP.

Príčinou explózie, ku ktorej došlo vo vládnej štvrti Cankaya pred objektom letectva neďaleko sídla tureckého parlamentu, bola bomba umiestnená v aute, čo potvrdil aj vicepremiér.

K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil. Kurtulmuš vyhlásil, že nejde o útok na armádu, ale na národ. Turecká vláda uvalila po atentáte informačné embargo z dôvodu ochrany národnej bezpečnosti, ktoré sa však nevzťahuje na oficiálne komuniké.

Premiér Ahmet Davutoglu zrušil kvôli útoku plánovanú cestu do Bruselu, kde mal rokovať s predstaviteľmi členských krajín Európskej únie o riešení migračnej krízy.

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan zrušil návštevu Azerbajdžanu a zvolal mimoriadne zasadnutie bezpečnostnej rady štátu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ahmet DavutogluRecep Tayyip ErdoganTayyip Erdogan