Erdoganovho syna vyšetrujú pre pranie špinavých peňazí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Predkovia Turkov žiadnu genocídu nespáchali, tvrdí Erdogan
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan, že predkovia jeho národa nikdy žiadnu genocídu nespáchali. Foto: SITA/AP

Rím 17. februára (WebNoviny.sk) – Syna tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana vyšetrujú v Taliansku kvôli praniu špinavých peňazí. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na talianske justičné zdroje.

Bilal Erdogan, 34-ročný druhorodený syn tureckého prezidenta, sa ešte v septembri presťahoval so svojou rodinou do Bologne, kam si prišiel dokončiť doktorandské štúdium.

Bolonská prokuratúra teraz prešetruje tvrdenia tureckého protivládne orientovaného podnikateľa Murata Hakana Huzana, podľa ktorého Erdoganov syn prišiel do Talianska aj s veľkou sumou údajne neprávom nadobudnutej hotovosti.

Právnik zmieneného podnikateľa povedal, že jeho klient podal na Bilala Erdogana trestné oznámenie. Na základe neho sa začalo vo veci vyšetrovanie, ktoré je však len v začiatočnej fáze a je možné, že nakoniec nevyústi do žiadneho obvinenia, spresnil iný zdroj z prostredia bolonskej justície.

Recep Tayyip Erdogan je pri moci už od roku 2003 – najprv ako premiér, v súčasnosti ako prezident. Napriek širokej popularite vo verejnosti však čelí aj viacerým obvineniam z korupcie či autoritárstva.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Recep Tayyip ErdoganTayyip Erdogan