Ďalší útok v Turecku: Míny boli nastražené na ceste

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ďalší útok v Turecku: míny boli nastražené na ceste
K útoku došlo len deň po tom, ako v centre Ankary pri atentáte na konvoj autobusov s vojenským personálom zahynulo najmenej 28 ľudí a ďalších 61 ich bolo zranených. Foto: SITA/AP

Ankara 18. februára (WebNoviny.sk) – Životy najmenej šiestich tureckých vojakov si dnes vyžiadal výbuch nálože nastraženej na ceste v provincii Diyarbakir na juhovýchode krajiny. Jeden vojak bol pri výbuchu vážne zranený, informovala agentúra Anadolu.

Velenie tureckej armády z útoku na vojenský konvoj obvinilo zakázanú Stranu kurdských pracujúcich (PKK). Televízia CNN Türk s odvolaním sa na zdroje PKK informovala, že míny nastražené na vozovke boli aktivované diaľkovým ovládaním. K výbuchu došlo v čase, keď po ceste prechádzal konvoj vojenských áut.

K útoku došlo len deň po tom, ako v centre Ankary pri atentáte na konvoj autobusov s vojenským personálom zahynulo najmenej 28 ľudí a ďalších 61 ich bolo zranených. Útok v Ankare sa odohral v stredu podvečer v čase dopravnej špičky, neďaleko sídla parlamentu a generálneho štábu tureckej armády. Podľa informácií z generálneho štábu tureckej armády nastražená nálož explodovala v okamihu, keď sa kolóna autobusov s vojakmi zastavila na červený signál na semafore.

Turecké vedenie z atentátu v Ankare obvinilo sýrskych Kurdov napojených na Stranu kurdských pracujúcich (PKK), ktorá v Turecku od roku 1984 bojuje za autonómiu pre kurdskú menšinu. Po rokoch konfliktu sa obe strany dohodli na začatí mierového procesu, ale vlani v lete došlo k samovražednému atentátu v meste Suruč, ktorý ukončil prímerie medzi PKK a vládou v Ankare.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia