Pápež odsúdil Trumpove nekresťanské vyjadrenia o migrantoch

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pápež František
Pápež František Foto: SITA/AP

Rím/Washington 18. februára (WebNoviny.sk) – Pápež František odsúdil dnes amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa za podľa neho nekresťanské vyjadrenia o potrebe stavania múrov proti migrantom.

Človek, ktorý chce iba stavať múry, kdekoľvek je, a nechce stavať mosty, nie je kresťanom. Nič takéto nie je v evanjeliu,“ povedal pápež počas spiatočného letu z Mexika do Talianska na margo Trumpových medializovaných vyjadrení.

Populistický uchádzač o prezidentskú kandidatúru amerických republikánov presadzuje, aby pozemné hranice USA a Mexika po celej dĺžke rozdelil plot. V súčasnosti bariéra oddeľuje len časť hraníc oboch štátov.

František však dnes odmietol odpovedať na otázku, či by mali americkí katolíci v prezidentských voľbách podporiť kontroverzného realitného magnáta Trumpa. Zdôraznil, že nechce zasahovať do vnútorných záležitostí USA.

Donald Trump, ktorý sa hlási k americkej presbyteriánskej cirkvi, v reakcii na dnešnú pápežovu kritiku vyhlásil, že žiaden náboženský predstaviteľ by nemal verejne spochybňovať vieru iného človeka. Už predtým sa Trump vyjadril, že pápež nerozumie rizikám spojeným s nelegálnou migráciou z Mexika do USA.

Trump dnes zároveň varoval pred potenciálnou hrozbou útoku tzv. Islamského štátu (IS) na Vatikán. „Môžem vám zaručiť, že pápež by si (v takomto prípade) len želal a modlil sa, aby bol Donald Trump prezidentom, pretože ak by ním bol, tak by sa to nestalo,“ vyhlásil Trump počas kampane v Južnej Karolíne.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Donald TrumpPápež František