Video: Pestúnka zabila dieťa, s jeho hlavou išla po Moskve

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
V Moskve zadržali pestúnku podozrivú z vraždy zvereného dieťaťa
Foto: SITA/AP

Moskva 29. februára (WebNoviny.sk) – Ruská polícia v pondelok v Moskve zatkla ženu podozrivú z vraždy dievčatka, o ktoré sa starala ako pestúnka. Podľa agentúry Interfax ženu, oblečenú v hidžábe a s odrezanou hlavou dieťaťa v rukách, zadržali v blízkosti stanice metra Okťabrskoje Pole.

V čase zatýkania bola zrejme pod vplyvom psychotropných látok. Vzhľadom na jej „neadekvátne správanie sa pri zatýkaní“ vyšetrovatelia nariadili vykonať psychiatrickú expertízu s cieľom zistiť, či bola schopná posúdiť svoje konanie a jeho dôsledky.

Z doterajšieho vyšetrovania vyplýva, že 38-ročná žena pôvodom z Uzbekistanu ráno počkala, kým rodičia dievčatka odídu s jeho starším súrodencom z bytu. Z neznámych dôvodov potom toto troj- až štvorročné dieťa zavraždila, byt podpálila a z miesta činu ušla. Bezhlavé telo dievčatka našli hasiči privolaní k likvidácii požiaru v byte na severozápade Moskvy.

Vykrikovala Alahu akbar

Podľa výpovedí očitých svedkov, žena prišla k vchodu do metra Okťabrskoje Pole s červenou igelitovou taškou, z ktorej vytiahla hlavu dieťaťa a potom, držiac ju v ruke, chodila po ulici, vykrikovala „Alahu akbar“ a rozprávala sa sama so sebou, až kým ju asi po 20 minútach zaistila polícia. Do príchodu polície k nej žiaden okoloidúci či predavač z blízkych obchodov neodvážil pristúpiť.

„Všetci sa báli,“ uviedol jeden zo svedkov. Podľa iného svedka sa žena ľuďom na ulici vyhrážala, a to aj policajtovi, ktorý ju chcel spacifikovať ešte pred príchodom posíl. Žena ho varovala, že ak sa k nej priblíži, „odpáli sa“.

Zrejme práve v súvislosti s tým do lokality, kde ženu zadržali, polícia vyslala tím pyrotechnikov tajnej služby FSB. Podozrenie, že v areáli stanice metra Okťabrskoje Pole a jeho okolí by sa mohli nachádzať výbušniny, sa však nepotvrdilo. Polícia kauzu vyšetruje pre podozrenie zo spáchania vraždy maloletej osoby. V prípade, že psychiatri usúdia, že páchateľka bola v čase zločinu príčetná a súd ju uzná za vinnú, hrozí jej dlhoročné väzenie.

Žena pracovala v Moskve ilegálne

Ruský ombudsman pre práva detí Pavel Astachov podľa agentúry Interfax označil vraždu dievčatka v Moskve za „monštruózny a nevysvetliteľný“ zločin a vyzval rodičov, aby pri prijímaní pestúnok pre svoje deti žiadali potvrdenie o psychickom zdraví vystavené odborným lekárom. V správe na svojom konte na sieti Twitter Astachov pripomenul, že už neraz sa stalo, že opatrovateľka svojho zverenca bila či mučila a „teraz to dospelo až k vražde“.

V reakcii na vraždu dieťaťa Rada federácie vyzvala sprísniť kontrolu nad agentúrami, ktoré sprostredkúvajú zamestnanie pre opatrovateľky detí. Viacero ruských agentúr medzičasom s odvolaním sa na federálnu migračnú službu informovalo, že žena podozrivá z vraždy dievčatka pracovala v Moskve, kam pricestovala v januári, ilegálne.

https://www.youtube.com/watch?v=sYSjXQbi8rQ

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia