Autobus plný detí zišiel do priekopy, sedem ľudí sa zranilo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Autobus
Pri kontrole namerali 49-ročnému Petrovi 2,83 promile alkoholu. Opakovaná dychová skúška ukázala 2,71 promile. Foto: SITA/Marián Peiger

Plzeň 1. marca (WebNoviny.sk) – Šesť detí a jedna žena utrpeli ľahké zranenia pri nehode autobusu, ktorý dnes okolo poludnia zišiel do priekopy pri meste Všeruby v Plzenskom kraji. Informoval o tom dnes spravodajský server iDNES.cz.

V autobuse sa viezlo 23 detí z materskej školy, tri učiteľky a vodič. K nehode došlo na ceste I/20 vedúcej z Plzne do Karlových Varov. Na mieste zasahovalo šesť sanitiek a vrtuľník záchrannej služby, pomáhali aj hasiči.

„Celkovo sme do Fakultnej nemocnice v plzenskej štvrti Lochotín dopravili šesť detí a jednu ženu. Utrpeli zranenia skôr ľahšieho charakteru, ktoré si však vyžiadali prevoz do zdravotníckeho zariadenia,“ povedala dispečerka záchrannej služby plzenského kraja Lenka Ptáčková. Všetky deti v autobuse prezreli lekári záchrannej služby.

Prečo a ako k nehode autobusu došlo zatiaľ nie je známe. „Vodič z doposiaľ neznámych príčin zišiel z komunikácie, kde havaroval. Dychová skúška na alkohol u vodiča bola negatívna,“ uviedol hovorca miestnej polície Jan Koželuh.

Či autobus havaroval kvôli sneženiu alebo námraze na ceste nespresnil ani riaditeľ spoločnosti ČSAD autobusy Plzeň Jaroslav Vejprava, ktorej havarované vozidlo parí. „Nemám správy o tom, že by inde v kraji naše autobusy havarovali kvôli počasiu. Niekde museli vodiči jazdiť so zvýšenou opatrnosťou, o žiadnych nehodách však neviem,“ povedal.

Cesta bola v mieste nehody úplne uzavretá asi dve hodiny.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať