Benedikt XVI. hovoril o Františkovi aj o Jánovi Pavlovi II.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pápež Benedikt XVI. rezignoval
Posledné verejné požehnanie pápeža Benedikta XVI. z balkóna v letnej rezidencii v historickom talianskom mestečku Castel Gandolfo. Foto: SITA/AP

Vatikán 17. marca (WebNoviny.sk) – Emeritný pápež Benedikt XVI. prerušil svoje dlhé mlčanie rozhovorom, v ktorom hovoril o súčasnom pápežovi Františkovi a úlohe milosrdenstva v rámci katolíckej cirkvi.

V pravdepodobne prvom verejnom vyjadrení o svojom nástupcovi Benedikt povedal, že František „je plne v zhode“ s koncepciou Jána Pavla II. o kľúčovej úlohe milosrdenstva v cirkvi, informovala dnes tlačová agentúra AP.

Pre mňa je znamením doby skutočnosť, že myšlienka Božej milosti sa stáva čoraz ústrednejšou a dominantnejšou,“ uviedol emeritný pápež v interview k novej knihe.

František sa usiluje ukazovať milosrdnejšiu a menej moralizujúcu tvár cirkvi po tom, ako dvaja predošlí pápeži viac zdôrazňovali dôležitosť cirkevného učenia.

Benedikt XVI. sa od skončenia svojho pontifikátu v roku 2013 zdržiava prevažne v ústraní tak, ako sa k tomu pri svojom odchode zaviazal, dodala AP.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Benedikt XVI.Pápež Benedikt XVI.Pápež František