Pápež František odsúdil krvavý samovražedný útok v Pakistane

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pápež František
Pápež v pondelok tiež vyzval veriacich, aby posolstvo a radosť Veľkej noci preniesli do každodenného života. Aj obdobia temnoty či hriechu sú príležitosťou na nový začiatok. Veľkonočné posolstvo je nádejou: Ježiš žije a premohol hriech a smrť. Vatikán, 28. marec 2016. Foto: SITA/AP

VATIKÁN 28. marca (WebNoviny.sk) – Pápež František v pondelok odsúdil krvavý samovražedný útok v pakistanskom Láhaure, pri ktorom v nedeľu večer zahynulo najmenej 70 ľudí, ako „nehanebný a nezmyselný“ masaker mnohých nevinných ľudí vrátane početných členov kresťanskej menšiny v krajine.

Na Námestí sv. Petra boli desaťtisíce ľudí

Pápež vyjadril blízkosť rodinám obetí a zraneným a požiadal veriacich, aby sa rovnako modlili za zabitých a ich príbuzných. Apeloval súčasne na pakistanských činiteľov i občiansku spoločnosť, aby urobili všetko, čo je v ich silách, na zaistenie bezpečnosti v Pakistane, najmä pre slabšie náboženské menšiny, píše agentúra DPA.

„Znova opakujem, že násilie a vražedná nenávisť vedú len k bolesti a ničeniu. Úcta a bratstvo sú jedinou cestou k dosiahnutiu mieru,“ povedal František desaťtisícom ľudí, ktorí sa na Veľkonočný pondelok zhromaždili na vatikánskom Námestí sv. Petra.

Pápež tiež vyzval veriacich, aby posolstvo a radosť Veľkej noci preniesli do každodenného života. Aj obdobia temnoty či hriechu sú príležitosťou na nový začiatok. Veľkonočné posolstvo je nádejou: Ježiš žije a premohol hriech a smrť, citovala Františka agentúra APA.

Útočil Taliban

V pakistanskom meste Láhaur sa v nedeľu vyhodil do vzduchu samovražedný atentátnik pri vstupnej bráne rušného verejného parku. Medzi obeťami je podľa záchrannej služby najmenej 29 detí a sedem žien. Zranenia utrpelo ďalších okolo 340 ľudí.

K útoku sa prihlásila odštiepenecká frakcia pakistanského Talibanu s tvrdením, že terčom boli práve kresťania. Policajný veliteľ v meste však podľa agentúry AP oznámil, že medzi dosiaľ identifikovanými mŕtvymi je 14 kresťanov a 44 moslimov.

V takmer 200-miliónovom Pakistane, druhej najväčšej prevažne moslimskej krajine sveta, žijú vyše dva milióny kresťanov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Pápež František