Zrážku vlakov v Bavorsku zavinili dve fatálne chyby výpravcu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
V Bavorsku sa zrazili vlaky, hlásia obete a zranených
Foto: SITA/AP

Berlín 29. marca (WebNoviny.sk) – Dve fatálne pochybenia miestneho výpravcu zavinili, že pri čelnej zrážke vlakov v bavorskom Bad Aiblingu 9. februára zomrelo 11 ľudí a 85 ďalších utrpelo vážne zranenia. Voči výpravcovi, ktorý podľa vyšetrovateľov poslal zlý signál a otvoril jednokoľajnú trať pre protiidúce vlaky, sa začalo trestné stíhanie. Nemecké médiá o tom informoval bavorský minister vnútra Joachim Herrmann.

Obrazom: V Bavorsku sa zrazili vlaky

Podľa dnešného vydania denníka Bild povedal, že výpravca si uvedomil svoju chybu a pokúsil sa rušňovodičov varovať rádiom, „ale stlačil zlý gombík, možno preto, že bol nervózny“. Jeho varovanie tak namiesto tých, ktorým bolo určené, počuli ďalší výpravcovia. Muž potom varovanie zopakoval, „tentoraz stlačil správny gombík, ale už bolo neskoro“, citovala ho tlačová agentúra AP. „Bol to mimoriadne tragický sled dvoch pochybení,“ povedal Herrmann. Výpravca Michael P. (39) teraz čelí obvineniu zo zabitia pre hrubú nedbanlivosť.

Oba vlaky, vrátane brzdových systémov, boli v deň tragickej zrážky úplne v poriadku. Uvedená čelná zrážka sa zaradila medzi najhoršie železničné nehody v Nemecku. Zahynuli pri nej štyria rušňovodiči a siedmi cestujúci.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia