Výherca obrovskej sumy v lotérii Eurojackpot sa prihlásil

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peniaze
Foto: ilustračné, Thinkstock

Kolín nad Rýnom/Helsinki 30. marca (WebNoviny.sk) – Po veľkonočných sviatkoch sa nemeckej lotérijnej spoločnosti Westlotto prihlásil výherca najvyššieho jackpotu v histórii spolkovej republiky, ktorého hodnota činí takmer 76,8 milióna eur.

Muž si trikrát skontroloval tiket, kým uveril, že je šťastlivým výhercom. Sviatky strávil v pohode, aj keď v očakávaní obrovskej výhry. Spoločnosť teraz preverí tiket a na budúci týždeň mu prevedie finančné prostriedky, s ktorými tak bude môcť naložiť podľa vlastného uváženia. Vzhľadom na výhercovu žiadosť o absolútnu diskrétnosť spoločnosť žiadne ďalšie podrobnosti nezverejní, informovali nemecké médiá.

Muž (alebo žena) zo Severného Porýnia-Vestfálska mal na tikete čísla 9, 10, 19, 20, 35, ako aj obe dodatkové čísla 3 a 4, ktoré v piatok večer vyžrebovali v Helsinkách. Ide o druhú najvyššiu výhru v histórii hry Eurojackpot.

Rekordných 90 miliónov vlani v máji získal tipujúci z Českej republiky. V Nemecku doteraz platil rekord 59 miliónov, ktoré v decembri 2014 zinkasoval v štátnej lotérii tipujúci z Hesenska.

V lotérii Eurojackpot môžu tipovať ľudia zo 17 európskych krajín. Na získanie jackpotu musia uhádnuť päť čísel z 50 a dve dodatkové čísla z desiatich. Matematická pravdepodobnosť uhádnutia všetkých čísel je 1:95.000.000.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia