Turecko zasiahol ďalší útok, silná explózia zabíjala

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bomba
Jeden policajt zahynul a 13 ďalších ľudí utrpelo zranenia. Foto: SITA/AP

Ankara 1. mája (WebNoviny.sk) – Dvoch policajtov dnes zabila a 22 ďalších ľudí zranila bomba, ktorá vybuchla v aute pri vstupe do tureckej policajnej stanice v Gaziantepe na juhovýchode krajiny. Väčšina zo zranených boli policajti, informovala štátna tlačová agentúra Anadolu.

Guvernér provincie Ali Yerlikaya povedal, že k výbuchu došlo o 9.17 miestneho času a zranil štyroch civilistov. Rozbil tiež okná na okolitých budovách.

Policajná stanica sa nachádza v blízkosti kancelárií guvernéra a starostu mesta. V meste Gaziantep v rovnomennej provincii sú tiež kancelárie medzinárodných humanitárnych organizácií, zameraných na konflikt v susednej Sýrii, informovala tlačová agentúra AP.

K útoku sa bezprostredne nik neprihlásil. V Turecku v uplynulých mesiacoch zaznamenali množstvo bombových útokov, ktorých páchateľmi boli buď kurdskí militanti alebo extrémistický Islamský štát.

Z bezpečnostných príčin dnes v Gaziantepe zrušili demonštrácie k prvomájovému Medzinárodnému dňu práce, uviedla súkromná tlačová agentúra Dogan.

Premiér Ahmet Davutoglu v Ankare vyjadril svoju sústrasť obetiam „tohto ohavného teroristického útoku“ a rýchle uzdravenie zraneným.

Polícia v Ankare medzičasom uskutočnila počas noci protiteroristické operácie a zadržala štyroch ľudí, ktorých podozrieva z členstva v Islamskom štáte a z údajného plánovania útoku na prvomájových demonštrantov. V Istanbule polícia vyhlásila prísne bezpečnostné opatrenia a použila vodné delá a slzný plyn voči demonštrantom na 1. mája, ktorí sa chceli zhromaždiť na miestach, kde to nemali vopred povolené.

V inom separátnom incidente pri sýrskych hraniciach dnes dve raketové strely zasiahli parkovisko a záhradu rodinného domu v meste Kilis a zranili tam štyroch ľudí, uviedla agentúra Anadolu. Turecká armáda reagovala na útok vystrelením cez hranice na ciele Islamského štátu v Sýrii a zabila deviatich militantov. Túto informáciu agentúry nebolo možné nezávisle overiť.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ahmet Davutoglu