Barack Obama si zavtipkoval na Trumpov účet

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Barack Obama
Barack Obama Foto: SITA/AP

Washington 1. mája (SITA) – Na tradičnej slávnostnej večeri združenia spravodajcov akreditovaných v Bielom dome, ktorá sa konala v noci nadnes vo Washingtone, odchádzajúci prezident USA Barack Obama hodnotil svoje pôsobenie vo funkcii a predpovedal aj výsledok novembrových prezidentských volieb.

Uviedol, že „na budúci rok o tomto čase bude na tomto istom mieste stáť niekto iný, a možno len hádať, ktorá to bude“. Narážal tým priamo na Hillary Clintonovú, ktorá je favoritkou na nomináciu Demokratickej strany do volieb prezidenta USA. Ako je známe, v rokoch 2009-13 bola Clintonová ministerkou zahraničných vecí v Obamovej vláde.

Obama, ktorý po uplynutí svojho druhého funkčného obdobia koncom tohto roku opustí Biely dom, si „utiahol“ aj z Clintonovej republikánskeho rivala, Donalda Trumpa, keď komentoval mieru jeho skúseností v zahraničnej politike.

Obama vyhlásil, že republikáni sú skeptickí k vízii, že Trump by mal byť ich kandidátom vo voľbách prezidenta USA.

Hovoria, že nemá dosť skúseností v zahraničnej politike…, ale aby sme boli spravodliví: on (Trump) celé roky strávil stretnutiami s lídrami z celého sveta: s Miss Švédsko, Miss Argentína, Miss Azerbajdžan a inými,“ vyhlásil Obama narážajúc na to, že Trump bol donedávna majiteľom spoločnosti Miss Universe Organization, ktorá usporadúva Miss Universe a ďalšie súťaže krásy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Barack Obama