Obrazom: Na Kube sa konala prvá módna prehliadka domu Chanel

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Na Kube sa konala prvá módna prehliadka domu Chanel
Topmodelka Gisele Bündchen. Foto: SITA/AP

Havana 4. mája (WebNoviny.sk) – Chanel sa v noci na stredu stal prvým módnym domom, ktorý zorganizoval módnu prehliadku na Kube, informovala agentúra AP. Prehliadka sa konala pod holým nebom na bulvári Paseo del Prado, ktorý je jednou z hlavných dopravných tepien Havany. Letným módnym kreáciám – v elegantnom štýle art deco či inšpirovaným predrevolučnou Kubou – sa v publiku prizerali známi návrhári a modelky, ale nechýbali ani kubánske hviezdy, ako členovia skupiny Gente de Zona a speváčka Omara Portuondo.

Módna šou za zvukov kubánskej hudby trvala 25 minút a stala sa súčasťou prelomových udalostí, ktoré ostrov odnedávna zažíva vrátane marcovej návštevy prezidenta USA Baracka Obamu, koncertu skupiny Rolling Stones či nakrúcania ďalšieho zo série akčných filmov Rýchlo a zbesilo. Samotný módny dom Chanel privítal možnosť predstaviť svoju letnú kolekciu na takom nezvyklom mieste, akým je Kuba.

Obrazom: Prehliadka módneho domu Chanel

Radosť z toho, že sa ich krajina otvára svetu, prejavili aj mnohí Kubánci, ktorí sa prehliadke prizerali z okien a balkónov bytov na Paseo del Prado alebo priamo na ulici. „Konečne sa svet otvára Kube. Všetci chcú spoznať zakázané ovocie, všetci ho chcú objaviť, vychutnať si ho, užiť a preskúmať,“ uviedla na prehliadke Mariela Castrová, dcéra kubánskeho prezidenta Raúla Castra, ktorá je prezidentkou Národného centra pre sexuálnu výchovu.

Vystavovanie elegancie a bohatstva na obdiv však časť Kubáncov dráždi: sú rozčarovaní tým, že Kuba zlyhala v snahe dodržať revolučné sľuby o sociálnej rovnosti. Samotnú prehliadku módneho domu Chanel sprevádzali prísne bezpečnostné opatrenia. Všetci nepozvaní hostia boli vykázaní za zátarasy, okolo ktorých hliadkovali policajti v uniformách i civile. „Je to hanba, že nám nedovolia ísť bližšie,“ uviedol podľa agentúry AP Kubánec Reinaldo Fonseca, ktorý sa ako model snaží preraziť v módnom biznise.

Po prehliadke sa konala párty na havanskom námestí Plaza de la Catedral, ktoré sa zmenilo na pláž s veľkým barom a tanečnou plochou. Kreatívny riaditeľ domu Chanel, 82-ročný Karl Lagerfeld, sa na párty priviezol vo veteráne Ford Fairlane z roku 1957.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Karl Lagerfeld