Posledný Trumpov rival John Kasich odstúpil z kampane

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
John Kasich
John Kasich Foto: SITA/AP

Washington 4. mája (WebNoviny.sk) – Kandidát na republikánsku nomináciu do prezidentských volieb v USA John Kasich odstúpil z kampane. Pre spravodajskú stanicu CNN to potvrdili dnes dva zdroje oboznámené s týmto plánom.

Kasichovo rozhodnutie prišlo po tom, ako sa stal posledným vyzývateľom republikánskeho favorita Donalda Trumpa, keďže v noci na dnes po prehre v primárkach v štáte Indiana kampaň opustil i druhý najsilnejší kandidát republikánov Ted Cruz.

Kasich uspel iba v marcových primárkach v jeho domovskom štáte Ohio, pričom už aj predtým čelil nátlaku, aby nominačný súboj opustil. Účelom jeho kampane bolo podľa CNN iba zabrániť Trumpovi v získaní 1237 delegátov potrebných na republikánsku nomináciu. Zmienená stanica ďalej konštatuje, že Kasichove postoje boli niekedy bližšie demokratickému táboru.

Tento dvojnásobný guvernér Ohia sa v rámci prezidentskej kampane snažil odlíšiť sa od zvyšku republikánskeho poľa tým, že sa vyhýbal priamym útokom a uplatňoval pozitívnejší politický tón. Kasich bol vnímaný ako „čierny kôň“ pre tohtoročný súboj o Biely dom na preplnenej republikánskej kandidátke.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ted Cruz