Toto nie je reality šou, odkázal prezident Obama Trumpovi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Barack Obama
Americký prezident Barack Obama sa vo svojom vystúpení zmienil aj o dohode o jadrovom programe Teheránu. Foto: SITA/AP

Washington 6. mája (WebNoviny.sk) – Americký prezident Barack Obama v piatkových vyjadreniach o Donaldovi Trumpovi ako o pravdepodobnom republikánskom nominantovi na prezidentský úrad varoval, že „žijeme vo vážnych časoch a toto je naozaj vážna práca“.

„Toto nie je zábava. Toto nie je reality šou,“ uviedol Obama, keď v Bielom dome odpovedal na brífingu na otázky novinárov. Dodal, že Trumpov dlhý zoznam výrokov treba preskúmať a „je dôležité, aby sme brali vážne výroky, ktoré povedal v minulosti“. Obama vyzval médiá, aby Trumpa preverili a nezameriavali sa len na celé to „divadlo a cirkus“.

Ak prezidentský kandidát zastáva „v medzinárodných záležitostiach postoj, ktorý hrozí vojnou alebo môže prevrátiť naruby naše dôležité vzťahy s ostatnými krajinami či môže zničiť náš finančný systém, treba o tom prinášať správy“, zdôraznil Obama, ktorého citovala tlačová agentúra DPA.

Šéf Bieleho domu uviedol, že v republikánskej strane nepochybne prebieha diskusia o tom, „kto sú a čo zastávajú. Ich stranu teraz reprezentuje Donald Trump“. Na otázku, či Obama sleduje Trumpa v sociálnych médiách, prezident odpovedal: „K odkazom pána Trumpa na Twitteri nemám čo povedať. Celkovo týmto odkazom pána Trumpa nevenujem pozornosť.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Barack ObamaDonald Trump