Islamský štát útočil v Bagdade, bomby zabili desiatky ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
V bagdadskej štvrti Sadr City vybuchla nálož v aute
Foto: SITA/AP

Bagdad 11. mája (WebNoviny.sk) – Najmenej 30 ľudí zahynulo v stredu pri dvoch nových bombových útokoch, ku ktorým došlo v irackej metropole Bagdad. Informovala o tom agentúra AP.

K obom útokom došlo po tom, ako pri výbuchu bomby uloženej v aute neďaleko trhoviska vo štvrti Madínat as-Sadr (Sadr City) zahynulo najmenej 63 ľudí. Ku všetkým trom stredajším útokom sa prihlásila extrémistická organizácia Islamský štát (IS), uviedla agentúra Reuters.

K prvému z dvoch najnovších útokov došlo v šiitskej štvrti Kadhimíja ležiacej v severozápadnej časti Bagdadu. Pri výbuchu bomby uloženej v aute pred miestnou policajnou stanicou tam zahynulo 18 ľudí a 34 osôb utrpelo zranenia.

Dvanásť ľudí zahynulo a najmenej 46 osôb utrpelo zranenia pri druhom útoku, ku ktorému došlo v severobagdadskej štvrti Džamíja, kde sa v aute naloženom výbušninami odpálil samovražedný atentátnik.

Nákupné a verejné miesta v šiitmi obývaných oblastiach Iraku sú často terčmi sunnitských militantov, ktorí sa pokúšajú podkopať úsilie irackej vlády o udržanie bezpečnosti v hlavnom meste. Islamský štát sa pred niekoľkými mesiacmi prihlásil aj k zodpovednosti za krvavé útoky v šiitských oblastiach provincie Dijála.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia