Trump získal Washington, v Novom Mexiku čelil demonštrantom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Trump
Foto: SITA/AP

Washington/Albuquerque 25. mája (WebNoviny.sk) – V utorkových republikánskych prezidentských primárkach v americkom štáte Washington zvíťazil Donald Trump. Vyplýva to z odhadov, ktoré v noci nadnes zverejnila televízia CNN.

Podľa prvých odhadov získal Trump približne 76 percent hlasov. Jeho dvaja poslední stranícki konkurenti v súboji o republikánsku nomináciu – Ted Cruz a John Kasich – začiatkom mája odstúpili z predvolebnej kampane, ich mená však boli aj tento utorok na hlasovacích lístkoch.

Trump, ktorý sa s najväčšou pravdepodobnosťou stane kandidátom strany na prezidenta, sa v utorok nachádzal v meste Albuquerque v štáte Nové Mexiko, kde jeho zhromaždenie narušili demonštranti. Podľa agentúry AP niesli transparenty s nápismi ako „Trump je fašista“ či „Počuli sme dosť“.

Trump im odkázal: „Choďte domov k mame.“ Na jedeného z demonštrantov reagoval otázkou: „Ako staré je toto dieťa?“ Potom si aj sám odpovedal: „Stále nosí plienky.“ Niektorí demonštranti prerazili zátarasy a došlo k zrážke s políciou, ktorá použila štipľavý sprej a slzotvorné granáty.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Donald TrumpTed Cruz