Údaje o prisťahovalectve rozvášňujú diskusiu o brexite

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Brexit
Prieskum ďalej zistil, že referenda sa určite zúčastní 70 percent zástancov brexitu (pokles o deväť percent) a 61 percent jeho odporcov (pokles o 11 percent). Foto: ilustračné, Thinkstock

LONDÝN 26. mája (WebNoviny.sk) – Oficiálne údaje ukazujú, že Veľká Británia prijala v roku 2015 až 333 000 prisťahovalcov. Je to je takmer historické maximum, hoci len o málo vyššie oproti údaju z predchádzajúceho roka. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AP.

Podľa zástancov odchodu Británie z Európskej únie dnes zverejnené údaje štatistického úradu dokazujú, že Británia nemôže regulovať prisťahovalectvo, kým nevystúpi z 28-členného bloku. Platí totiž zásada, že občania členských štátov EÚ môžu žiť a pracovať v ostatných krajinách Únie.

Štatistický úrad ďalej oznámil, že vlani bolo v Spojenom kráľovstve 630 000 prisťahovalcov, pričom 297 000 ich odišlo. Výsledný údaj 333 000 je o 20 000 vyšší než ten za rok 2014 – čo je štatisticky zanedbateľný rozdiel – a zároveň druhý najvyšší zaznamenaný. Približne polovica nových prisťahovalcov prišla z krajín Európskej únie.

Britský premiér David Cameron už dlho sľubuje zníženie migrácie pod 100.000 osôb ročne. Nesplnenie tohto jeho sľubu dáva muníciu do rúk aktivistom za „odchod“ z EÚ.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe David Cameron