Ihrisko v Nemecku zasiahol blesk, zranené sú desiatky ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Burka, blesk, pocasie
Foto: SITA/AP

FRANKURT 28. mája (WebNoviny.sk) – Spolu 35 ľudí, z toho 30 detí, utrpelo v sobotu zranenia, keď počas futbalového zápasu udrel blesk na štadióne v meste Hoppstädten v štáte Porýnie-Falcko.

Stav troch dospelých, medzi ktorými je aj rozhodca zápasu, je vážny. Jedného muža prevážali do nemocnice vrtuľníkom. Deti vo veku od deväť do 11 rokov, ako aj dvaja ďalší dospelí mali po zásahu blesku nepravidelný srdcový rytmus a z preventívnych dôvodov ich všetkých previezli do nemocnice. Lekári však ich stav považujú len za ľahké zranenie.

Svedkovia informovali, že blesk na futbalové ihrisko udrel v okamihu, keď sa práve končil futbalový zápas žiackych mužstiev. Podľa policajného hovorcu obloha nebola zatiahnutá a ani nepršalo. Meteorológovia informovali, že v čase incidentu sa nad oblasťou presúvali tri búrkové fronty. Predpovede počasia na sobotňajšie popoludnie varovali pred prudkými búrkami v tejto spolkovej krajine.

Juhozápadnou časťou Nemecka sa už v noci nadnes prehnali silné búrky, ktoré na viacerých miestach spôsobili zosuvy pôdy alebo pád stromov. Situácia viedla k obmedzeniam v cestnej i železničnej doprave. Počasie spôsobilo aj veľké škody na viniciach. Krajinská polícia zatiaľ hlási len jedného zraneného – ide o 64-ročnú ženu, ktorú počas túry v Čiernom lese po pás uväznil zosuv pôdy. Utrpela pritom len ľahké zranenia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia